Hoppa till innehåll
Schibsted logotyp

Kommersiell redaktör till Wellobe, inom Schibsted (Vikariat)

Ansök nu

Vi på Wellobe söker nu en kommersiell redaktör för ett vikariat på ett år. Har du ett intresse för hälsa? Är du en kreativ och produktiv skribent, snabblärd och klarar av att ha många bollar i luften? Har du erfarenhet av att jobba med konvertering och content marketing? Då är det just dig vi söker!

Som kommersiell redaktör kommer du ha en bred och varierande roll. Du kommer bland annat skriva och distribuera artiklar till Wellobe´s medlemmar, vara ansvarig för nyhetsbrev samt skapa och publicera material i diverse kanaler för att marknadsföra Wellobe. Du kommer också att agera kontaktperson gentemot frilansare och andra externa aktörer samt leda redaktionella projekt.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är självgående, initiativrik och har vana att hugga i. Du kan snabbt skifta fokus vid behov och jobba med olika uppgifter parallellt. Vi ser gärna att du är strukturerad och noggrann, samt att du har erfarenhet av content marketing. Du är van med att arbeta i Photoshop och att jobba i publiceringsverktyg mot sajt. Du har erfarenhet av att jobba på en redaktion.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att:

 • Skriva artiklar om hälsa, träning och kost. Du kommer också att vara i kontakt med externa skribenter där du är med och bestämmer vinklar samt sedermera lägger ut artiklarna i diverse kanaler.

 • Publicera artiklar i olika kanaler. Bland annat på aftonbladet.se, i sociala medier och i vår tjänst som är låst för medlemmar.

 • Skapa och distribuera nyhetsbrev.

 • Utvärdera ditt arbete i form av läsning, konvertering och synlighet med våra mätverktyg.

Vi förväntar oss att du:

 • Har erfarenhet av att jobba på en redaktion.

 • Har dokumenterad erfarenhet av att skriva nyhetsartiklar

 • Tycker att hälsa, kost och träning är ett intressant område och gärna har redaktionell erfarenhet inom området

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Photoshop

 • Facebook Business Manager

 • Braze

 • Amplitude

 • CMS Create

På Wellobe får du jobba tillsammans med en härlig och sammansvetsad grupp där teamkänslan och samarbetsviljan är stark. Vi är fyra personer som jobbar dedikerat med Wellobe och elva personer i produktteamet som vi delar med vår systertjänst i Norge. På Wellobe jobbar vi i en unik startupkänsla inom Schibsted.

Om Wellobe + teamet

Wellobe är Sveriges första digitala viktminskningstjänst och lanserades på marknaden redan 2003. När det begav sig hette vi Viktklubb men för drygt tre år sedan gjorde vi ett stort varumärkesarbete och ändrade namn till Wellobe. Idag jobbar vi med större fokus på hälsa som helhet och har många spännande projekt och samarbeten framför oss. Vi sitter i Schibsted-huset i centrala Stockholm och har våra platser nära den spännande miljön och pulsen på Aftonbladets redaktion. Vi jobbar på plats två dagar i veckan, övriga dagar får du själv välja om du jobbar från kontoret eller hemifrån.

Tjänsten är ett vikariat till och med november 2024 med start november 2023. Vi jobbar med löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. Sista dag för ansökan är 29 september.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Schibsted is a family of digital brands with a strong Nordic position, and more than 5,000 employees. Millions of people interact with our companies every day through our leading online marketplaces such as FINN, Blocket, and Oikotie; world-class media houses including Aftenposten, VG, and Aftonbladet; and smart digital services such as Lendo. We also help new promising businesses grow. Our joint mission of empowering people in their daily lives is rooted in the values of our media heritage and a legacy of bold change. At our best, we are a fearless force for change in a society built on trust and transparency.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare