Head of Sales till nordens ledande mediehus

Head of Sales till nordens ledande mediehus

Vill du vara med på en spännande resa och leda ett av marknadens vassaste säljteam inom annonsförsäljning?

Vi är Nordens ledande mediehus

Schibsted har en unik portfölj marknadsledande varumärken och på Schibsted Marketing Services (SMS) driver vi annonsaffären på bland annat Aftonbladet, Blocket, Svenska Dagbladet och Omni. Vi söker nu vår nästa stjärna inom försäljning som med trygg och stadig hand ska leda branschteamet fordon och telekom med erfarna medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning och som Head of sales över ett branschteam rapporterar du till Director of Sales i Sverige.

Är du vår nya försäljningschef med gedigen bakgrund?

Rollen innebär personalansvar för ca 7-10 personer där du som ledare ska föregå med gott exempel och vägleda medarbetarna i deras personliga utveckling. Du ansvarar också för teamets budget och säkerställer att vi bearbetar den tilldelade kundbasen inom varje bransch på bästa möjliga sätt. Därför är du en van ledare som har erfarenhet av att jobba i en större organisation där övergripande strategier är utgångspunkt i allt vi gör.

Vi tror att du har många färdigheter

Som Head of Sales förväntas du att behärska dina nyckelarbetsuppgifter: coachning, feedback, sambesök, målstyrning, måluppföljning och att hela tiden inspirera dina säljare. Vi är en påläst och framåtlutad försäljningsorganisation. En ledare på din nivå har därför goda förutsättningar att bearbeta en marknad där Schibsted är en tongivande spelare bland våra kunder.

Vi har en ny strategi på en krävande marknad. Det är därför viktigt att du har god förståelse för strategiarbete och kan med kort startsträcka komma in i team- och säljledning utan att tappa fart mot marknaden. I vår säljledning förväntas du vara en bidragande kraft i såväl dagliga operativa beslut och inriktningar, samt delaktig i många av de strategiskt viktiga vägval vi står inför.

Arbetsuppgifter:

 • Budgetansvar och kostnadsansvar för givet ansvarsområde

 • Vara med och bidra till utvecklingen av intäktsmöjligheterna inom alla våra kanaler och affärsområden

 • Bidra till utvecklingen av koncept som löser kundens utmaningar i alla våra kanaler

 • Säkerställa att ditt egna arbete överensstämmer med Schibsteds kärnvärden, övergripande vision och code of conduct (policy)

 • Säkerställa strategisk och taktisk planering för givna kunder, byråer och/eller ansvarsområde

Vi letar efter dig som har:

 • Ett väletablerat nätverk bland kunder, partners och mediebyråer

 • Flerårig erfarenhet i ledarroll med personalansvar

 • God samarbetsförmåga och social kompetens

 • God förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara drivande inom givna ansvarsområden

 • Mycket god förmåga när det kommer till att leda team till utveckling, gott samarbetsklimat och en vinnarkultur

 • Ett strukturerat arbetssätt som stöttar säljares och partners utveckling och framdrift

 • Ett analytiskt kunnande och en förståelse för komplexa medieköp

Meriterande om du har erfarenhet inom media

Vårt erbjudande till dig:

Vi har konkurrenskraftiga förmåner såsom: hybridkontor, friskvårdsbidrag och nyrenoverade kontorslokaler i centrala Stockholm. Dessutom har en en egen utbildningsplattform, Learning Lab, där du har möjlighet att anpassa och styra över din kompetensutveckling. Alla medarbetare på SMS har tillgång till LinkedIn Learning. En vardag på Schibsted präglas också av kompetenta, drivna och härliga kollegor vid din sida och vi är måna om våra anställdas work-life-balance.

Vi som arbetsgivare:

Schibsted, ett av Nordens ledande mediehus, har ett stort fokus på den digitalisering som sker i samhället. Vi vill förse våra användare med högkvalitativa journalistiska produkter och användarvänliga digitala tjänster som lever upp till vår mission “Empowering people in their daily life”. På Schibsted är vi journalister, visionärer, entreprenörer och idéskapare. Vi gillar förändring och hoppas kunna göra världen lite bättre, och livet lite enklare för våra användare, läsare och kunder både idag och i framtiden. Som arbetsgivare välkomnar vi alla sökande oavsett kön, bakgrund, etnicitet, funktionsförmåga, sexuell läggning eller könsidentitet.

Några ord på vägen...

“Jag som rekryterar till denna roll heter Michael Lööb-Hili och jobbar som Försäljningsdirektör för Schibsted Marketing Services i Sverige. Själv har jag många framgångsrika år bakom mig i koncernen. Jag kan varmt rekommendera att joina mitt grymma försäljningsteam eftersom vi verkligen är en framåtlutad och nytänkande organisation. Hos oss får du utvecklas, komma kunden nära, inspireras av andra och framför allt - vara dig själv. Dessutom får du i den här rollen representera några av landets i särklass vassaste publicister och digitala marknadsplatser. Nu ser jag fram emot att höra vad du kan komma med till bordet.”

Om rekryteringsprocessen:

Vill du bli del av detta team?

Skicka ett motiveringsbrev och ditt CV via vårt rekryteringssystem.

Sista ansökningsdag: 5 februari

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.schibsted.com/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsted is a family of digital brands with a strong Nordic position, and more than 5,000 employees. Millions of people interact with our companies every day through our leading online marketplaces such as FINN, Blocket, and Oikotie; world-class media houses including Aftenposten, VG, and Aftonbladet; and smart digital services such as Lendo. We also help new promising businesses grow. Our joint mission of empowering people in their daily lives is rooted in the values of our media heritage and a legacy of bold change. At our best, we are a fearless force for change in a society built on trust and transparency.