Hoppa till innehåll

Data Analyst (vikariat 50%), Omni/ Schibsted Subscription Sweden

Vill du vara med och driva förändring med hjälp av data och analys? Skulle du tycka att det var spännande att skapa de bästa förutsättningarna för Omni? Då läser du rätt annons, just nu söker vi en Data Analyst!

Sedan våren 2023 tillhör Omni data- och analysteam organisationen Subscription Sweden, en större familj av Schibsteds varumärken - Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Omni, Wellobe och Podme - som alla har en gemensam nämnare: prenumerationsaffär. Genom att både jobba på tvärs och nära det egna varumärket skapar vi de bästa förutsättningarna för att växa tillsammans. Ditt team kommer att bestå av kollegor med data- och analyskompetens från Aftonbladet och SvD.

I den här rollen kommer du jobba nära redaktion, kommersiella team, utvecklingsteam och centrala Schibsted-team. Din huvudsakliga uppgift är att ta fram agerbara insikter som utvecklar journalistiken, produkterna och affären. Givetvis kommer du också kunna påverka din egen roll, vi styr den gärna mot områden du brinner lite extra för!

För att få rätt svung i arbetet söker vi dig som...

  • Känner dig trygg med att bryta ner problem, strukturera frågeställningar och sätta upp hypoteser

  • Kan visualisera data och visualisera insikter för en grupp på ett enkelt och begripligt sätt

  • Självständigt kan driva egna initiativ

  • Är kommunikativ, pedagogisk och gillar en hög förändringstakt

  • Har en relevant utbildningsbakgrund

  • Har erfarenhet av några av de programmeringsspråk (SQL, Python, Scala, R), visualiseringsverktyg (Tableau) eller plattformar vi använder (AWS, Snowflake, dbt, Airflow)

Det är meriterande om du tidigare haft en analytisk roll som BI Developer, Data Analyst eller liknande. Som person ser vi gärna att du är nyfiken, driven och har en vilja att förstå komplexa problem. Det är en stor fördel om du förstår svenska, eftersom alla våra artiklar är skrivna på svenska (och så är en stor del av metadatan).

Ditt arbete kommer möjliggöra att vi även fortsättningsvis kommer kunna skapa prisvinnande oberoende journalistik som påverkar vårt samhälle idag och i framtiden.

Du kommer att rapportera till Head of Analytics & Insights på Subscription Sweden.

Mer om din nya arbetsplats

Schibsted News Media är den ledande mediekoncernen i Skandinavien. Våra publikationer är kända för sin exceptionella journalistik, sitt höga redaktionella oberoende och starka digitala utveckling. Våra varumärken, som VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, E24, Aftonbladet, Omni och Svenska Dagbladet håller människor uppdaterade om viktiga samhällsfrågor. Dessutom har vi flera digitala nischprodukter som Podme, Wellobe, Vektklubb, Fri Flyt och Klart.

Omni och Subscription Sweden erbjuder en hybrid, informell och trevlig arbetsplats i ett av Nordens mest spännande och framåtlutade företag. Kontoret ligger centralt i Stockholm. Som en del av Schibsted får du också tillgång till bra förmåner och karriärmöjligheter.

Hej från ditt team

“Mitt namn är Max, jag har jobbat med data och analys på Svenska Dagbladet i snart fyra år och kommer att vara en av dina kollegor. Vårt team är både en del av Svenska Dagbladet och Schibsted vilket ger det lilla företagets närhet och det stora företagets skalfördelar och nätverk. Exempelvis finns det alltid inspiration, tips och trix att hämta i Schibsteds myller av team och bolag.

Här är några anledningar till att jag trivs: närheten till journalistiken och affären, stor variation i arbetsuppgifter, mycket utrymme för egna initiativ och idéer - och kanske viktigast: ett schysst team med en nyfiken och hjälpsam kultur. Dessutom finns datan vi jobbar med - beteendedata, artikeldata, poddata, prenumerationsdata, med fler - i en modern techstack vilket gör det lätt att, till exempel, göra analyser, bygga dashboards, modeller eller webbappar.”

Detta är en deltidstjänst på ca 50%, under 2024. Ansök med CV och/eller din LinkedIn-profil där du gärna får berätta vad i detta jobb som fångade ditt intresse. Vi gör urval löpande. I rekryteringsprocessen genomför vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan

Schibsted logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
01 dec. 2023 (3 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Schibsted är en familj av digitala varumärken med en stark position i Norden och cirka 6000 anställda. Miljoner människor använder dagligen våra tjänster, genom marknadsplatser som Blocket, Finn och Oikotie; mediehus som Aftonbladet, Aftenposten, SvD och VG; och digitala tjänster som Lendo och Prisjakt. Vi hjälper också nya lovande företag att växa. Vår gemensamma mission ”empowering people in their daily lives” är förankrad i vårt mediearv och i en tradition av ständig förändring. Vår ambition är att upprätthålla ett transparent och öppet samhälle där vi kan lita på varandra.

http://www.schibsted.com/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Media, Kultur & Design
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga