Hoppa till innehåll
SCANIA logotyp

Group accounting specialist till Scania

Ansök nu

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av Sveriges största bolag där målsättningen är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem som är bättre både för människorna och vår planet? Lockas du av att jobba i en internationell miljö med många möjligheter och förmåner så som flexibel arbetstid, intern kompetensutveckling, busstransfer direkt till och från jobbet om du bor i Stockholm och eget hälsocenter för att nämna några?

Scania söker nu dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Group Accounting Specialist. Rollen ingår i teamet Group Financial Reporting Operational som är en del av koncernstaben Corporate Control. Rollen innebär ett intressant och utmanande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scania- och Traton gruppens verksamheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Accounting Specialist:

 • Bevaka förändringar avseende IFRS och dess eventuella konsekvenser
 • Kontaktperson avseende IFRS-frågor mot Traton/Volkswagen
 • Ansvara för, samt koordinera arbetet med årsredovisning
 • Driva informations- och utbildningsfrågor avseende koncernredovisning och IFRS
 • Arbete med Scanias Financial Reporting Guide
 • Delta i vidareutveckling av externredovisning och ledningsinformation
 • Representera Scania i Näringslivets Redovisningsgrupp (NRG) och dess arbetsutskott

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom, förslagsvis med inriktning på redovisning eller ekonomistyrning med mångårig erfarenhet av koncernredovisning och ett genuint intresse för och kunskap om IFRS. Du är en van systemanvändare, helst även av koncernrapporteringssystem, och behärskar Microsoft Excel. Du uttrycker dig väl på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann och har en problemlösande analysförmåga. Du gillar att ta initiativ samt att själv söka efter information för att på bästa sätt lösa dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och en duktig kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Vi tror du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vad erbjuder Scania dig?

 • En kvalificerad och utvecklande roll på koncernnivå där du är omgiven av mycket kompetenta och skickliga kollegor
 • En spännande framtid i ett globalt växande bolag som kännetecknas av ett inkluderande och positivt klimat, där vi alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder
 • Få arbeta på en avdelning inom Scania med ett stort fokus på förbättringar och förändringar
 • Kompetensutveckling internt inom Scania, då Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling
 • Flexibla arbetstider med möjlighet till hemarbete 2-3 dagar i veckan
 • Tillgång till träningscenter
 • För dig boende i Stockholm - direktbuss via Scania Job Express
 • Läs mer om hur det är att arbeta på Scania här

Placeringsort: Södertälje

Scania genomför sin egen bakgrundskontroll innan anställning

Om Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juli 2023 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare