Hoppa till innehåll
Samtrafiken logotyp

Kravanalytiker till Samtrafiken

Ansök nu
Har du som Kravanalytiker funderat på vad du skulle kunna arbeta med och samtidigt bidra med i klimatomställningen? Var med på resan mot ett hållbart samhälle och skapa världens smartaste kollektivtrafik!

Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data för informations- och biljettflöden. På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenärer att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, en så kallad kombinerad resa. Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna. Vi ägs av alla regionala kollektivmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären. Vi sitter i fina lokaler, i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms centralstation.

Om tjänsten
Som Kravanalytiker på Samtrafiken kommer du att i samråd med verksamheten ta fram kraven kring IT stöd, utreda och dokumentera dem. Dessa verksamhetskrav uttrycks sedan i tekniska krav till systemutvecklare. Det innebär intervjuer med nyckelpersoner och tolkning av befintliga dokument, men även möten och avstämningar med externa representanter och leverantörer. I rollen bevakar, medverkar och håller du i workshops, genomförande och test inför driftsättningar av nya lösningar, både inom projekt och förvaltning. Du är en drivande kraft i att bibehålla såväl som att förädla den projektprocess som bolaget har tagit fram. I rollen arbetar du nära utvecklingsteamet samt är en del av förvaltningsledningen, affärsutveckling och projekt.

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning (gärna inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande) eller motsvarande erfarenhet samt flerårig arbetslivserfarenhet som kravanalytiker. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta mellan verksamhet och IT och är van att fånga upp verksamhetens behov och översätta det till tekniska lösningar. Du har en god förståelse för de krav som ställs på system med höga säkerhets- och prestandakrav. Har du erfarenhet av projektledning eller systemutveckling samt branschkunskap inom kollektivtrafik är det mycket positivt. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken, analytisk, har ett öga för detaljer och är lösningsorienterad. Du har en hög logisk förmåga, är orädd och vågar utmana. Du är van att arbeta självständigt men tycker om och förstår vikten av att samverka för att skapa bästa resultat. Självklart brinner du för att kvalitetssäkra lösningar som svarar mot användarnas behov. Du kan på ett strukturerat sätt organisera arbetet som också innebär att samordna, motivera och följa upp kollegor för att nå uppsatta mål. Du är van att arbeta brett, med såväl verksamheten som med IT och från helhet till detalj. Vidare är du pragmatisk och flexibel samt mån om att genomföra dina åtaganden.

Samtrafiken erbjuder
På Samtrafiken får du vara med och bidra till samhällsnytta och hållbarhet i en spännande framtidsbransch. Hos oss får du en känsla av det lilla bolaget i det stora sammanhanget där arbetsplatsen präglas av en familjär stämning och där vi har väldigt roligt tillsammans. Vårt uppdrag är tydligt. Vi kan med stolthet säga att vi tillsammans är med och förbättrar resandet för resenärer. Hos oss får du vara med och påverka resan framåt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Hagen Furugård, 0733 118 726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Kontaktperson
Louise Hagen Furugard
Email
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu