Hoppa till innehåll
Samtrafiken logotyp

Javautvecklare till Samtrafiken

Ansök nu
Har du som Javautvecklare funderat på vad du skulle kunna arbeta med och samtidigt bidra med i klimatomställningen? Var med på resan mot ett hållbart samhälle och skapa världens smartaste kollektivtrafik!

Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data för informations- och biljettflöden. På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenärer att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, en så kallad kombinerad resa. Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna. Vi ägs av alla regionala kollektivmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären. Vi sitter i fina lokaler, i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms centralstation.

Om tjänsten
Som Javautvecklare hos oss ingår du i ett team med andra utvecklare. Tillsammans ansvarar ni för att realisera utveckling som täcker ett brett spektrum, allt från att nyutveckla och vidareutveckla framtida digitaliseringslösningar för branschen till att förvalta befintliga applikationer. Nyutveckling av applikationer hos Samtrafiken präglas av Cloud first. Molnstrategin är att använda oss av AWS tjänster så mycket som möjligt när vi går in i nya projekt. I rollen deltar du i arbetet med våra gemensamma verktyg och plattformar gällande utveckling och test samt gör anpassningar av dessa för att främja effektiv utveckling och hög kvalitet. Du stöttar också projekt och förvaltningar i tillämpningen samt deltar i strategiskt viktiga projekt.

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att formera de tekniska lösningarna, från att sätta upp infrastruktur och arkitektur till att skriva kod och produktionssätta. Teamet arbetar i nära samarbete med kravare och produktägare. Då vår omvärld är föränderlig förändras även de applikationer vi ska stödja och de plattformar och verktyg vi tillhandahåller. I och med detta får du stora möjligheter att påverka hur dessa förändringar sker och vilka verktyg och tekniker som vi inför eller avvecklar. Här kommer ditt teknikintresse, din nyfikenhet och din innovation att få stort utrymme att frodas! I rollen ansvarar du för att dokumentera generella lösningar.

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning (gärna inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande) eller motsvarande erfarenhet samt flerårig erfarenhet som systemutvecklare, Java. Har du erfarenhet av Terraform, Jira, Bitbucket, IntelliJ, IDEA, Microsoft SQL Server, Maven, Docker är det meriterande. Har du erfarenhet av AWS (ECS, RDS mm) är det mycket positivt.

Har du tidigare erfarenheter från bokningssystem, biljettsystem, betalsystem eller utveckling av system för kollektivtrafiken så värdesätts dessa erfarenheter väldigt högt för tjänsten. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken, strukturerad, självgående samtidigt som du tycker om att arbeta i grupp. Du trivs i en arbetsmiljö där du får vara med från början till slut och även ta ansvar för de system som produktionssätts.

Samtrafiken erbjuder
På Samtrafiken får du vara med och bidra till samhällsnytta och hållbarhet i en spännande framtidsbransch. Hos oss får du en känsla av det lilla bolaget i det stora sammanhanget där arbetsplatsen präglas av en familjär stämning och där vi har väldigt roligt tillsammans. Vårt uppdrag är tydligt. Vi kan med stolthet säga att vi tillsammans är med och förbättrar resandet för resenärer. Hos oss får du vara med och påverka resan framåt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Hagen Furugård, 0733 118 726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare