Hoppa till innehåll
Samhall logotyp

Erfaren Business Analyst till Samhall i Stockholm!

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara en del av företaget som gör nytta för samhället på riktigt? Vi söker nu en Business Analyst till Samhall i Stockholm!

Samhall är både ett stort och litet företag på samma gång. Som arbetsgivare och viktig samhällsaktör är vi störst i Sverige. Storleken är en av våra styrkor men också att vi samtidigt har korta beslutsvägar och kan gå från idé till handling snabbt.

Vi befinner oss just nu i ett spännande skede i vår förändringsresa. Hos oss kommer du att kunna göra skillnad på riktigt för dina kollegor, våra kunder och samhället genom din roll som Business Analyst i vårt Utvecklingskontor!

Vi erbjuder dig

Till att börja med kommer du att bli en del av en viktig samhällsaktör som utgår från idén om att skapa ett meningsfullt och utvecklande arbete för personer med funktionsnedsättning. Dessutom erbjuder vi:
  • Möjligheten att både leda och utveckla kravområdet hos oss samt utöva din expertis i rollen som Business Analyst.
  • En arbetsplats som präglas av öppenhet och där vi gärna delar med oss av kunskaper och erfarenheter.
  • En plats på ett företag med en hållbar affärsidé och för den har vi bland annat utsetts till Europas mest hållbara företag.
Det här gör du hos oss

I din roll som Business Analyst är du en del av Utvecklingskontoret och har även en central roll i samarbetet med många delar av verksamheten. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • Ansvara för och ständigt vidareutveckla kravprocessen och kravanalysområdet som ett gemensamt arbetssätt med tillhörande verktyg. Även säkerställa att den väl hänger ihop med angränsande processer och kringliggande roller.
  • Delta i olika utvecklingsarbeten och där ansvara för att samla in, dokumentera, analysera affärsbehov och omvandla till krav. Fungera som en brygga mellan affärsenheter och IT-team genom att tydligt kommunicera och visualisera krav och lösningar.
  • Använda data för att identifiera trender, mönster och insikter som kan driva affärsbeslut samt hålla dig uppdaterad inom relevant utveckling i omvärlden.
  • Assistera i projektledning och projektplanering för att säkerställa att lösningar implementeras framgångsrikt.
  • Coacha och utbilda relevanta roller i kravmetodik samt agera kvalificerat bollplank mot relevanta intressenter i behov- och kravanalys.
Ditt team och arbetsplats

I vår storlek finns en stor gemenskap som kantas av en familjär kultur där alla hjälper varandra och är måna om att utvecklas tillsammans. Organisatoriskt kommer du att rapportera direkt till Chef för Utvecklingskontoret inom Strategi och Utveckling.

Vi är en hybrid arbetsplats där det finns möjlighet för dig att både arbeta hemifrån och från vårt kontor i nya fräscha lokaler på Hammarbybacken 31 i Stockholm.

Mer om dig

För att komma till din rätt i rollen så tror vi att du gillar att vara med och bidra till förändring och har god förmåga att samarbeta med andra både inom och utanför ditt team. Du är stark analytisk och har lätt att förstå komplexa sammanhang.

Du har en förmåga att samordna, organisera, leda och prioritera samt vara en god facilitator.
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av kravarbete och kravanalys. Du behöver ha med dig verktygslådan för en stark Business Analyst, som att hantera stora datamängder och genomförande av workshops och intervjuer.

Då du kommer att ha många kontaktytor och kommunicera med människor med olika kompetenser är det viktigt att du kan anpassa din kommunikation och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrigt
Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siwert Ahlm Unionen, 070-546 87 17
Asim Zilic SACO, 070-359 45 15, Maria Sköld, Ledarna 073-063 50 40

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Samhall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juni 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos våra medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Detta ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. På Samhall är du med och gör skillnad för många. Samhall har över 25 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av den svenska staten och omsätter årligen cirka nio miljarder kronor.