Hoppa till innehåll
Samhall_SA logotyp

Hållbarhetscontroller till Samhall HK, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och driva hållbarhetsarbetet på ett företag med ett mycket viktigt uppdrag? Arbetar du idag som Controller med hållbarhetsfokus eller med hållbarhetsredovisning? Nu har vi rollen för dig som vill göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag. Här blir du del av ett företag som skapar utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning och bidrar till ett mer inkluderande samhälle.

Rollen är ny och du blir en viktig del i det tvärfunktionella team som driver vår ambitiösa hållbarhetsagenda.

Som hållbarhetscontroller kommer ditt ansvar vara struktur, datainsamling, rapportering och analys av hållbarhetsdata. Vår Chefscontroller blir din närmsta chef och du kommer även jobba nära hållbarhetsteamet. Din arbetsplats är i nya fräscha lokaler centralt i Stockholm.

Arbetsuppgifter som hållbarhetscontroller:

  • Ansvara för struktur, datainsamling, rapportering och analys av hållbarhetsdata både internt och externt.
  • Årlig hållbarhetsrapportering enligt GRI/CSRD och andra externa ramverk.
  • Kvartalsvis rapportering till styrelse och ledning.
  • Tillsammans med linjeorganisationen utveckla dokumentstyrning, mätstruktur, nyckeltal, processer för datainsamling och interna kontroller för att säkerställa efterlevnad av CSRD och andra rapporteringsregler.
  • Stötta det strategiska hållbarhetsarbetet med analys och beslutsunderlag.

Bakgrund och erfarenhet:
Du har troligtvis arbetat i en liknade roll som controller, konsult eller på revisionsbyrå och du har erfarenhet av arbete med hållbarhetsrapportering. Du har en civilekonomexamen eller motsvarande och du har hög IT-mognad och väldigt god systemvana. Vi ser även att du är en mycket kunnig användare av Powerpoint och Excel. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
I denna roll är det viktigt att du är självgående med ett starkt eget driv och att du är mål- och resultatorienterad. För att lyckas i rollen som hållbarhetscontroller arbetar du noggrant och strukturerat och har ett starkt siffersinne med en mycket god förmåga att omsätta siffror och data till relevanta och pedagogiska beslutsstöd. Du har en god kommunikativ förmåga med en öppenhet och förmåga att skapa kontakter och goda relationer. Med din positiva inställning och tilltro till människors utvecklingsförmåga bidrar du till Samhalls viktiga verksamhet.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Samhall dig?

  • Samhall erbjuder dig ett spännande uppdrag där du ges möjlighet att vara i händelsernas centrum i ett stort bolag och kommer därför lära dig otroligt mycket. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom Samhall.
  • När du väljer att jobba hos oss bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. 

Om Samhall:
Sedan vi startade verksamheten för över 40 år sedan har vi bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång. Det är vi stolta över och idag är vi Sveriges största företag med verksamhet över hela landet - vi finns där behovet finns.

Vi vågar påstå att vi är Sveriges viktigaste företag därför att vi kombinerar samhällsnytta, kundnytta och medarbetarnytta på ett sätt som ingen annan kommer i närheten av. Vi samarbetar med företag som delar våra värderingar om mångfald på arbetsmarknaden. Våra kunder får hängiven arbetskraft samtidigt som de skapar en betydelsefull vardag för människor som stått utanför arbetsmarknaden under lång tid. Det är en hållbar affärsidé och för den har vi bland annat utsetts till Europas mest hållbara företag. Tillsammans med våra kunder bryter vi utanförskap och bidrar till ett mer hållbart Sverige. Vi kallar det för Samhallnyttan. Läs gärna mer på www.samhall.se.
Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siwert Ahlm (Unionen) 070-546 87 17, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Maria Sköld (Ledarna) 073-063 50 24

 

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare