Hoppa till innehåll
SalesOnly Sverige AB logotyp

Junior teknisk Account Manager automation - ifm electronic

Ansök nu
Om ifm electronic
Efter många år av intensivt samarbete med våra kunder har vi etablerat oss på marknaden som en av världens ledande leverantör av innovativa givare, styrenheter och system för industriell automatisering och digitalisering. Idag är vi över 7 300 medarbetare i över 95 länder. Men även nu när vi blivit stora, har vi bevarat det bästa från de första åren: Flexibiliteten och individualiteten i ett litet företag kombineras med kvaliteten och professionalismen du får hos en koncern. Och i centrum för vårt arbete står fortfarande våra kunder - vi är helt enkelt ”close to you”.

Välkommen till ett företag som aldrig står still utan ständigt driver utvecklingen framåt. Vi söker dig som älskar utveckling och har ett stort tekniskt intresse. Med kunskap och produkter i världsklass är du alltid välkommen hos våra kunder.

Titta gärna på vår Youtube-film som ger en djupare inblick i vår verksamhet.

Om tjänsten
I rollen som junior teknisk Account manager hos ifm är du en nyckelperson för företaget och är i ditt arbete ansvarig för att skapa förtroende hos våra befintliga och potentiella kunder. Fördelning på dessa är ca 70 % befintliga och ca 30 % nya potentiella kunder.

Du ansvarar främst för att behålla och utveckla våra små och medelstora kunder med mindre komplex säljprocess, som mestadels är slutförbrukare samt prospekts. Detta innebär bland annat att följa upp marknadsaktiviteter, ta inkommande säljsamtal men också proaktiv bearbetning av befintlig kundstock och potentiella kunder med hjälp av samtal, besök, utskick osv.

Du fångar upp intresse för våra produkter och bearbetar till avslutad affär. Kontakt sker via telefon, mail, chat, Teams eller liknande men även via fysiska möten ute hos våra kunder. Du arbetar nära vårt kundcenter och marknadsavdelning och tillsammans avgör ni vad som krävs för att nå önskat resultat och rapporterar till försäljningschef.

Du agerar rådgivare till dina kunder och behöver därför inneha en teknisk kompetens inom automationsområdet och gilla mötet med kund. Givet så jobbar du i vårt CRM system (Salesforce) och är van att jobba mot uppsatta mål.

Lämplig bostadsort är i närheten av Stockholm, Göteborg eller Malmö där vi har av våra säljkontor. Vi erbjuder hybridarbete som ett naturligt arbetssätt.

Vi erbjuder
 • Chansen att vara en del av ett välmående, globalt, expansivt och privatägt familjeföretag. Ifm är ett stabilt bolag som står stadigt när det för övrigt kan upplevas som skakigt på marknaden.
 • Möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss med löpande kompetensutveckling.
 • Flexibel och god arbetsmiljö då vi lägger stor vikt på en balans mellan arbetsliv och fritid.
 • Engagerade, stöttande kollegor, personlig utveckling och omtanke.
 • Årliga kick-offer, roliga personalfester och events.
 • Generöst Friskvårdsbidrag, tjänstepension, förmånsbil, rikskortet, förmånliga rabatter och kollektivavtal.
Om dig
Till rollen som junior teknisk account manager söker vi ingen förvaltare, vi söker en person med entusiasm och hög dos av nyfikenhet.Vi tror att du drivs av din nyfikenhet och att du är duktig på att bygga relationer. Du är analytisk och har en förmåga att identifiera kundens utvecklingsbehov och affärsnytta. Du är van att jobba självständigt och strukturerat och skapar tillit och förtroende i dina relationer. Vi ser det som mycket fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av komplex, teknisk B2B försäljning och ser gärna att du har arbetat med våra produkter på något sätt innan, kanske i en teknisk roll men är nyfiken på försäljning.

Krav
 • Kunskaper inom industriautomation inhämtade från en teknisk utbildning, alternativt arbetserfarenhet.
 • Förmåga att utrycka dig professionellt på både svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort B
Du bör ha minst en av nedan kompetenser:
 • Erfarenhet från el och underhåll inom industri
 • Kunskaper om Automation och PLC
 • Kunskaper om mjukvara så som ex underhållssystem, Scada eller ERP
 • Teknisk utbildning inom el, instrument, automation
Även nyexaminerade från teknisk utbildning kan vara aktuellt om personligheten är den rätta. Vi lär dig det du inte kan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Känner du igen dig eller vet du någon som skulle passa in bra? Tipsa gärna vidare! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök genom att klicka på Ansök Här knappen! Vi uppskattar om du tar dig tid att svara på urvalsfrågorna, det går fort.

I denna rekrytering samarbetar vi med Johanna Nygren på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail, då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Mer om IFM
Vår vision: Close to you - att vara våra kunders första val för innovativ automatiseringsteknik och digitalisering. För ytterligare information, besök oss gärna på vår LinkedIn eller vår hemsida

[Sökord: säljare, sälj, junior säljare, AM, ”account manager”, ”teknisk säljare”, ”technical sales”, ”sales engineer” försäljare, försäljning, B2B, sales, ”sales only” automation, industriautomation, Stockholm, Mälardalen, Göteborg, Malmö]
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare