Hoppa till innehåll
Ansök nu
Ahlsell söker en Försäljningschef inom El Infracom - regioner Stockholm, Mellan & Norra Sverige. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din kunskap och gedigna branscherfarenhet inom Elnät och Telecom, samt framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper och rätt personlighet värdesätts starkt. Vill du arbeta i en framtidsbransch, där du får vara med och bidra till elektrifieringen och samhällets utbyggnad av infrastruktur?

Om tjänsten
Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom El, Bygg, VA & Mark, VS, Industri, Klimat och Fastighet.I rollen som Regional Försäljningschef för El Infracom inom segment El, har du ett försäljnings- och resultatansvar för följande regioner; övre Norrland, nedre Norrland, Stockholm, samt region Mellan och Öst. Vidare ansvarar du för att stötta, leda och utveckla tio Utesäljare. Tjänsten innebär ett tydligt, närvarande och resultatdrivet ledarskap och att du arbetar strategiskt, målstyrt och operativt med din säljorganisation, med ambition att stärka Ahlsells marknadsnärvaro inom El Infracom.

Som regional Försäljningschef El Infracom är du en del av den nationella ledningsgruppen Segment El Infracom. Rollen kräver ett närvarande ledarskap och proaktivt arbete tillsammans med Utesäljare, leverantörer och kunder inom Elnät, Tele- och Fiberoptik, vilket innebär att resor inom hela regionen är en naturlig del av arbetet.

Tjänsten innebär en fantastisk chans att genom ett öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och regionens Utesäljare. Med ambition att effektivisera och utveckla en kundorienterad, kunnig och värdeskapande säljorganisation, söker vi dig med gedigna branschkunskaper inom Elnät och/eller Telecom samt med god förmåga att leda framgångsrika säljteam.

Ansvar och arbetsuppgifter i korthet:
  • Försäljnings- och resultatansvar inom El Infracom, regioner Stockholm, Mellan & Norra Sverige.
  • Bibehålla och utveckla goda affärsrelationer med kunder och leverantörer inom El Infracom.
  • Samordna och utveckla regionens Utesäljare, som team och individ.
  • Coachmöten och strukturerad uppföljning, med personalansvar för totalt 10 Utesäljare.
  • Driva försäljningen inom El Infracom med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Med ett hållbart ledarskap vidareutveckla arbetsglädjen, motivation och teamkänsla.
  • Med öppenhet, nytänk och affärsutveckling, aktivt delta i ledningsgruppen för El Infracom.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i strategisk affärsplanering och verksamhetsplaner inom El Infracom.
OM DIG - Viktigt för att lyckas och trivas i rollen:
Branscherfarenhet och kunskap inom Elnät och Telecom, samt gärna ett väletablerat nätverk hos Ahlsells kunder inom El Infracom är starkt meriterande. Vidare värdesätter vi att du förstår Ahlsells affär och har kapacitet och förmåga att leda medarbetare till bra samarbete och goda säljresultat. För att trivas i rollen som Försäljningschef hos Ahlsell, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsdriv och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Målstyrt lagarbete, försäljning, resultat och affärsmannaskap finns i ditt DNA! Och för att få med dig hela säljteamet på samma resa, behöver du vara genuint intresserad av att utveckla dig själv och på riktigt vilja leda och inspirera dina Säljare till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, kommunikativt, inkluderande och öppet ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

För att lyckas i rollen som regional Försäljningschef El Infracom, ser vi att du är en naturlig ledare och samtidigt skicklig på att driva affärsstrategiska beslut. Du är ledaren en vill tillhöra och arbeta med; dina medarbetare uppfattar dig som tydlig, kommunikativ och strukturerad, samt inspirerande, närvarande, lyhörd och empatisk. Du har ett modernt, adaptivt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt.

Ahlsell erbjuder
En unik chans att med ett nytänkande, strategiskt och engagerat arbetssätt, samt lyhört, öppet och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta elektrifieringsresa och utbyggnad av samhällets infrastruktur.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt.

Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör digitalisering, hållbarhet, miljö, inkludering, mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Målet är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen och att du ska ha den mest utvecklande och roligaste tiden i din karriär. I linje med Ahlsells aktiva kompetensstärkande, värderingstyrda och tydliga mångfaldsarbete, ser vi väldigt gärna kvinnliga ansökningar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kajsa via tel/sms +46 735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 19-21. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök gärna redan nu med bifogat CV och för vi ska förstå vad just du kan bidra med, så hoppas vi att du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Tack! Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 50 miljarder SEK. Med drygt 7 500 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager förverkligas Ahlsell kundlöfte varje dag: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare