Lösningsarkitekt med fokus på lagring och virtualisering

Lösningsarkitekt med fokus på lagring och virtualisering

Vill du arbeta i en komplex IT-miljö och vara med och påverka utvecklingen av nästa generations teknikplattformar? Har du minst fem års erfarenhet av att arbeta med olika typer av lagring och virtualisering samt vill arbeta i en agil miljö och se hur ny teknik kan göra Sverige ännu säkrare? Då ska du söka vår tjänst som lösningsarkitekt.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2023-02-05
Referensnummer: 2022-28121

Det här är ditt uppdrag
Som lösningsarkitekt kommer arbetsuppgifterna innefatta allt från att arbeta med myndighetsövergripande IT-arkitektur till att arbeta med agila arbetsmetoder i ett team. I det myndighetsövergripande arbetet handlar det i huvudsak om IT-strategi och lösningsarkitektur. I teamet jobbar du med design och implementation av nya lösningar samt drift och förvaltning av det som teamet driftsätter.

Vår miljö är komplex och bygger på mycket höga tillgänglighets – och säkerhetskrav vilket kräver att vi alla bidrar med våra expertkunskaper och är öppna för att lära av varandra.

Tillsammans levererar vi stabilitet och skapar förutsättningarna för framtida krav på informationssäker kommunikation.

Resor i tjänsten inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig som har en bred teknisk bakgrund och kompetens. Vi tror att du har goda kunskaper och uppfyller följande krav.
  • Minst tre års erfarenhet av liknande roll
  • Minst fem års erfarenhet av lagring och backup samt virtualisering
  • Kunskaper inom automatisering av IT-infrastruktur
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, så väl i tal som skrift
Meriterande för tjänsten är att du har erfarenhet av agila arbetssätt, design, implementation och vidareutveckling av objekt lagring.

Det här är kollegan vi söker

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som är självgående och ser vad som behöver göras och som drivs av att arbeta utvecklingsinriktat. Du är inte rädd att ta dig an nya utmaningar och du vill utvecklas och lära dig nya saker.

Både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid och du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig efter omvärlden som förändras. Du vågar testa nya saker och har kreativa lösningar på problem du stöter på.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Ansök via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se
Ansökan ska ha kommit in senast 2023-02-05

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 72 20
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)