Hoppa till innehåll
RVM Systems AB logotyp

CFO till RVM Systems AB

Ansök nu
RVM Systems är i kraftig tillväxt och expanderar internationellt och behöver nu rekrytera en operativ CFO. Vi söker dig som har bred erfarenhet och är redo att ta ett nästa steg i din karriär och bli CFO.

CFO har i uppdrag är att driva och utveckla en strategisk och affärsdriven ekonomifunktion. Uppdraget handlar om att forma en stabil och effektiv funktion som kan stödja övriga organisationen, strategier och tillväxt i enlighet med bolagets vision och finansiella mål.

Som CFO har du det övergripande ansvaret för RVM Systems finansiella koordinering, redovisning och rapportering. Du ingår i RVM Systems ledningsgrupp och rapporterar till CEO.

Vad kan RVM Systems erbjuda dig?
RVM Systems är i kraftig tillväxt och expanderar kontinuerligt internationellt vilket gör att du i rollen som CFO får stor möjlighet att delta i bolagets fortsatta utveckling. Du får möjlighet att verka i ett bolag som skapar en mer hållbar miljö. Efterfrågan av pantmaskiner drivs av EUs direktiv att 2025 ska 77% av alla engångsdryckesförpackningar samlas in för återvinning och 2029 skärps insamlingskravet ytterligare. Vidare har några större dryckesbolag gjort utfästelser att de ska samla in alla engångsförpackningar de säljer och att de ska använda 25-50% återvunnen råvara i deras förpackningar 2030. Detta gör att bolaget ligger i en spännande fas i utvecklingen.

Om rollen
Huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:
 • Koncernansvar avseende ekonomi, redovisning och rapportering
 • Nära samarbete och bollplank med CEO
 • Analys av intäkter, kostnader och nyckeltal i koncernen
 • Fortsatt utveckla koncernrapportering
 • Kartlägga processer och hitta verksamhetsförbättringar
 • Konsolidering av dotterbolagen
 • Upprätta nytt rapporteringspaket för dotterbolagen
 • Driva budgetprocessen i koncernen
 • Cash-pool ansvarig - för koncernen, valutahantering
 • Likviditetsplanering i koncernen
 • Driva projekt (exempelvis implementering nytt affärssystem, ISO certifiering, ta fram policyers inom ekonomi och administration, internprissättning)
 • Ansvarig för externa kontakter med banker, revisorer mfl.
 • Vara behjälplig i framtagande av leasing/ hyr kontrakt för stora kunder
 • Besöka, kravställa och stötta dotterbolag, delaktig vid rekrytering av deras ekonomipersonal samt tillse att redovisningsregler i dotterbolag harmoniserar med svenska regler
Du har personalansvar för redovisningsansvarig samt streckat chefsansvar till all ekonomipersonal i dotterbolag. Huvudkontoret ligger i nyrenoverade lokaler i Kista.

Vem söker vi?
Som CFO på RVM Systems behöver du ha förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du har en prestigelös inställning och en doer-mentalitet. Då det finns många projekt att driva söker vi dig som har en hög initiativförmåga och är självgående. Vi ser det som en självklarhet att du är noggrann, analytisk och beslutsmässig. Du har mycket kontakt med dotterbolagen och externa kontakter, därför är det viktigt med en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande. Vi ser att du har bakgrund från koncernmiljö, gärna internationell verksamhet. En lämplig bakgrund skulle kunna vara koncerncontroller eller en kombinerad bakgrund från redovisning och Controlling. Du har erfarenhet av att driva budget- och prognosprocess, samt att följa upp och stötta verksamheter. Du har ett stort systemintresse och det är meriterande om du har erfarenhet av att implementera system i en koncern. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och Excel. Du behärskar både engelska och svenska flytande i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar RVM Systems med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

RVM Systems är ett snabbväxande och svenskt teknikbolag som utvecklar, tillverkar, installerar och underhåller pantmaskiner för butiker och återvinningsstationer i pantsystemmarknader. Vi är baserade i nya och fräscha lokaler i Kista med tillgång till gym och friskvård och goda kommunikationsmöjligheter. Teamet i Kista växer snabbt och vi är i behov av nya medarbetare. Det finns stora möjligheter att växa inom RVM Systems. Vi har en decentraliserad modell med egna bolag i 16 länder - där vi dagligen är i dialog med dessa länder.

Pantsystem - dvs pant på flaskor och burkar - bidrar till minskad nedskräpning och minskade koldioxidutsläpp. Det är troligt att pantsystemen i Norden sparar 600 000+ ton CO2-utsläpp per år - genom att bidra till en cirkulär process där varje flaska eller burk blir en ny flaska eller burk. RVM Systems pantmaskiner möjliggör en effektiv retur och återvinning av dryckesförpackningar. Förra året samlade våra pantmaskiner in 13 miljarder dryckesförpackningar. www.rvmsystems.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare