Hoppa till innehåll
RP Retail & Properties AB logotyp

Ekonomiansvarig till dynamisk koncern

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ekonomiansvarig till dynamisk koncern

Vi är en dynamisk och växande koncern med sex mindre bolag som tillsammans utgör en mångfacetterad verksamhet inom olika branscher och sektorer. RP Retail & Properties AB är grunden i koncernen och har sedan starten 2014 vuxit och blivit ledande i Sverige inom sitt område som konsult för etablering och avveckling av retail lokaler och jobbar med några av Sveriges och världens ledande varumärken.

För att stärka vår ekonomistyrning och säkerställa hållbar tillväxt söker vi nu en erfaren och driven ekonomiansvarig som kan ta ledningen för hela koncernens ekonomi och redovisning på heltid. Vill du ta nästa steg i karriären och vara med på en stark tillväxtresa på en dynamisk koncern med goda utvecklingsmöjligheter och stort eget ansvar? I rollen som Ekonomiansvarig är du ytterst ansvarig för redovisning inkl. koncernredovisning, bokslut och administration.

Om oss:

Vår koncern präglas av en entreprenöriell anda och en stark vilja att utvecklas och växa. Varje bolag inom koncernen har sin egen unika identitet och affärsmodell, men vi delar samma värderingar och strävan efter framgång. Med en stark ekonomisk grund och fokus på innovation och kundnöjdhet strävar vi ständigt efter att vara ledande inom våra respektive branscher.

Ansvarsområden:

Som ekonomiansvarig för koncernens affärsenheter kommer du att ha en central roll i att säkerställa ekonomisk stabilitet och tillväxt för våra bolag. Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:
 • Ledning och utveckling av koncernens ekonomifunktion.
 • Redovisning, månadsbokslut, löneadministration, rapportering inkl. kvalitetssäkring samt årsbokslut, deklaration och skatter för respektive bolag och koncernen som helhet.
 • Säkerställa att skatter rapporteras och betalas i tid samt att fakturor till leverantörer betalas korrekt och i tid.
 • Hantera eventuell internfakturering inom koncernen för t.ex. betalning av lokalhyra.
 • Utveckling och implementering av interna processer, strategier och policys.
 • Ansvar för löpande rapportering till koncernledningen och styrelsen samt analyser av ekonomisk prestanda och utveckling.
 • Ledning och utveckling av ekonomiavdelningen för att säkerställa effektivitet och hög kvalitet i arbetet.
 • Deltagande i strategiska beslut och projekt inom koncernen med ekonomisk expertis och analytiskt stöd.
Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen som ekonomiansvarig för koncernens affärsenheter bör du ha följande kvalifikationer och erfarenheter:
 • En relevant högskoleutbildning inom ekonomi, redovisning eller motsvarande.
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom ekonomistyrning och redovisning, helst inom en koncernstruktur.
 • Starka analytiska och problemlösningsförmågor med förmåga att fatta välgrundade beslut baserade på data och analys.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter och förmåga att samarbeta med olika intressenter på olika nivåer och kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av att arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö med förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt.
Vi erbjuder:

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en växande koncern där du får möjlighet att påverka och driva förändring. Vi har ett mycket trevligt och välkomnande kontor i centrala Stockholm. Hos oss kommer du att arbeta i en stimulerande miljö med engagerade kollegor och möjlighet till personlig och professionell utveckling. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön baserat på erfarenhet.

Ansökan:

Om du har rätt erfarenhet och kompetens och vill vara en del av vårt team, välkommen att ansöka genom att skicka ditt CV och personliga brev till Samuel@spacemaker.se. Vi ser fram emot att höra från dig och diskutera hur du kan bidra till vår fortsatta framgång och tillväxt som ekonomiansvarig för koncernens affärsenheter.
RP Retail & Properties AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juni 2024 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RP Retail & Properties AB är grunden i koncernen och har sedan starten 2014 vuxit och blivit ledande i Sverige inom sitt område som konsult för etablering och avveckling av retail lokaler och jobbar med några av Sveriges och världens ledande varumärken. Därutöver finns ytterligare fem företag inom koncernen verksamma i olika brancher.