Tjänsteområdesansvarig it - externkommunikation

Tjänsteområdesansvarig it - externkommunikation

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.

IT och Digitala utvecklingsenheten består idag av totalt ca 80 medarbetare (anställda och konsulter) i roller såsom tjänsteområdesansvariga, tjänsteansvariga, arkitekter, utvecklare och tekniker.

Riksbyggen är en organisation som satsar stort på digitalisering och möjligheter med digital teknik med en tydlig digital strategi. Det kvarstår fortfarande stora möjligheter för oss att göra ännu större affärsnytta genom fortsatta satsningar på IT och digital utveckling. Riksbyggen IT genomgår en förändringsresa med fokus på tjänsteorienterad leverans och ett agilt arbetssätt.

Vad ska du göra?

I rollen som tjänsteområdesansvarig inom systemförvaltning på Riksbyggens IT leder du det taktiska arbetet för tjänsteområdet i samverkan med verksamheten. Du jobbar som förvaltningsledare för ditt område och som projektledare för utvecklingsaktiviteter.

Du kommer att vara mycket aktiv i att driva det dagliga arbetet framåt med stort fokus på leverans och uppföljning av prioriterade förvaltningsaktiviteter mot beslutad budget.

Du ingår i gruppen Systemförvaltning och jobbar nära och i team med övriga tjänsteområdesansvariga och tjänsteansvariga.

Vi söker nu en Tjänsteområdesansvarig för tjänsteområde Externkommunikation. I tjänsteområdet förvaltar vi bland annat våra digitala kanaler såsom webbar och vår CRM-plattform.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Säkerställa den totala IT-leveransen till Riksbyggens kärn- och stödprocesser som innefattar följande:
  • Ansvarig för att säkerställa leveransen inom tjänsteområdet
  • Stödja och driva utvecklingen av Riksbyggens processer där IT kan tillföra värde, tillsammans med processansvariga ute i verksamheten.
  • Koordinera större aktiviteter inom tjänsteområdet.
  • Stötta Tjänsteansvariga i vidareutveckling och förvaltning av IT-tjänster inom ditt tjänsteområde
  • Livscykelhantera system och applikationer som ingår i IT-tjänsterna ovan, i enlighet med beslutad målarkitektur
  • Skapa en kostnadseffektiv, säker och stabil systemförvaltning
  • Bidra till förändringsresan att lyfta system till molnet
  • Samverkan med leverantörer
  • Aggregerat budgetansvar inom tjänsteområdet
Vem är du?

Vi söker dig som har en mycket hög leveransförmåga med ett härligt driv att vilja skapa skillnad och bygga vidare på högpresterande team!

Du har en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. En framgångsrik erfarenhet av liknande befattning med ansvar för systemförvaltning och kunskap om systemutveckling behövs, med minst 3 års arbetslivserfarenhet inom liknande uppdrag.

Du har erfarenhet av att jobba med CRM-system och webbutveckling. Riksbyggens lösningar är byggda i Microsoft Dynamics CRM och Episerver.

Som person är du en engagerad och resultatorienterad med ett affärsmässigt driv. Du har en god kommunikativ förmåga och kan pedagogiskt förklara komplexa frågor. Du är strukturerad, drivande och tar tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt och fokuserat engagemang. Du är sedan tidigare van att arbeta enligt agila metoder och leverera och koordinera verksamhet utifrån fastslagen budget. Erfarenhet av projektledning och att leda team är en fördel.

Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av budget och ekonomistyrning.

Tjänsten är placerad på Riksbyggens huvudkontor på Kungsbron i Stockholm och koncernsspråket är svenska.

Känner du att det här är du? Välkommen att söka till oss!

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Ledigajobb, dock senast den 2023-02-14. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karin Lindquist på mejl: karin.lindquist@riksbyggen.se
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 14 feb 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!