Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Riksbyggen i Stockholm söker Lösningsarkitekt

Ansök nu
Lösningsarkitekt hos Riksbyggen i Stockholm. Arbeta på ett företag som satsar på digital innovation och långsiktiga perspektiv!

Som Lösningsarkitekt hos oss arbetar du i en bred och varierande roll där du är med och realiserar nya IT-lösningar. Här finns stora möjligheter att bidra till skapandet av en framåtlutad fastighetsförvaltare med en tydlig digital strategi! Välkommen att söka till rollen som Lösningsarkitekt som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.
Riksbyggen är ett kooperativ företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer med ett tydligt fokus på hållbarhet. Idag är vi en av Sveriges största fastighetsförvaltare och vi finns representerade över hela landet. Hos oss på Riksbyggen blir du inkluderad hos en trygg och stabil arbetsgivare som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter, delaktighet och inflytande.

Vi erbjuder dig
  • Möjligheten att vidareutvecklas i en roll med större strategiskt och tekniskt ansvar
  • Utrymme att tänka nytt och tänka längre! Här blir du utmanad i en stimulerande arbetsplats med ett härligt och kompetent gäng kollegor
  • En modern och hållbar arbetsplats i framkant
  • Plats hos ett av landets mest attraktiva arbetsgivare - läs mer om vad vi kan erbjuda dig här: https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/jobb-och-karriar/
Det här gör du hos oss

I rollen som Lösningsarkitekt kommer du att arbeta med att planera realiseringen av IT-lösningar som är baserade på verksamhetens behovsbild. Du arbetar övergripande och säkerställer förändringsinitiativens framgång samtidigt som du balanserar kvalitetsegenskaper gentemot funktionella krav.
I dina arbetsuppgifter ingår att:
  • Att leverera lösningsdesign i samarbete med både verksamhet och beställare
  • Involverad i genomförandet av lösningsförslagen samtidigt som du även ansvarar för själva lösningarna
  • Ansvara för arkitekturen med fokus på integrationslösningar och framtagna lösningsförslag
  • Säkerställa att lösningarna följer verksamhetens behov
  • Genomföra arkitekturgranskningar och leverera scenariobeskrivningar samt tjänstegränssnitt
Ditt team och arbetsplats

MDu blir en del av gruppen Digital Styrning och Utveckling och kommer att ingå i ett team med andra arkitekter. Du kommer in under en spännande tid då teamet är under uppbyggnad, och har möjlighet att bidra till kulturen. De arbetar idag agilt i scrum-liknande metodik. Riksbyggen sitter centralt vid Kungsbron i Stockholm och erbjuder sina medarbetare att arbeta delvis på distans.

Mer om dig

FöVi söker dig som kan driva ditt egna arbete framåt samtidigt som du trivs med att arbeta i nära samarbete med andra. Du är van att identifiera problem och presentera lösningar på dessa. Du är kommunikativ, tänker ur en strategisk synvinkel och har en djup samt bred teknisk kunskap. Tack vare den kan du översätta det tekniker säger till verksamheten och vice versa. Därtill är du van att lyfta blicken och arbeta strategiskt.
Vi söker dig som känner sig trygg i Microsoft stacken. Du kanske jobbar idag som utvecklare eller varför inte som tech-lead och vill gå vidare till en roll som lösningsarkitekt? Har du erfarenhet från en liknande roll är såklart också intressant. Slutligen ser vi även att du har en förståelse för Azure.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Linda Segerman
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 3000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare