Gruppchef ekonomisk förvaltning

Gruppchef ekonomisk förvaltning

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Vi söker dig som har driv och vill vara med och utveckla ekonomisk förvaltning inom Riksbyggen i Stockholm. Du leder en grupp med 13 duktiga ekonomer och ekonomiassistenter.

Vad ska du göra?
Som gruppchef för ekonomisk förvaltning är ditt uppdrag att vara en engagerad och närvarande ledare för gruppens medarbetare. Du kommer även tillsammans med övriga chefer inom marknadsområdet bidra till att utveckla vår verksamhet med hög framdrift mot utmanande tillväxtmål.

I rollen som gruppchef ingår att utveckla den ekonomiska förvaltningen och administrationen vad gäller att få nöjda kunder, kvalitet och digitalisering. Som ledare skapar du engagemang och motivation, liksom förutsättningar för medarbetare att kompetensutvecklas. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga.

I uppdraget ingår frågor kring resursplanering och kompetensförsörjning. Du har ett nära samarbete med andra delar av verksamheten och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten ska vi stärka och utveckla initiativkraft, affärsmässighet och servicekänsla. Du har fullt personalansvar för 13 ekonomer och ekonomiassistenter som du leder och coachar för att de ska utvecklas både som personer och i sitt arbetssätt. I ditt ansvar ingår att löpande följa upp att gruppen levererar enligt uppsatta mål.

Som gruppchef rapporterar du till leveranschefen

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor i förändring och har ett kommunikativt och inkluderande ledarskap. Du har en ekonomisk utbildning från universitet eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fastighetsekonomi, samt har haft en ledande roll med resultat- och verksamhetsansvar samt dokumenterad erfarenhet av personalledning.

Som person är du målmedveten, logisk och strukturerad samt har förmågan att se helheten. Du gillar människor och är relationsskapande, affärsmässig och resultatmedveten. Du ser mervärdet i att utveckla medarbetare och skapa framgångsrika team samtidigt som du vågar utmana. För dig står kunden i fokus samtidigt som du är kvalitetsmedveten, har ett starkt engagemang och trivs med att arbeta med många interna och externa kontakter. Du är en drivande och tydlig ledare som har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsort är Stockholm. Viss del av arbetet kommer att ske kvällstid, detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Som anställd inom Riksbyggen är du också ledamot i någon/några bostadsrättsföreningar.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2023. Urvalsprocessen sker löpande så sök redan idag.

Vid frågor om tjänsten kontakta Leveranschef David Isaksson, david.isaksson@riksbyggen.se

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!