Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Förvaltningsekonom

Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Som ekonom inom Riksbyggen kommer du att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. Du kommer arbeta i nära samarbete med våra tekniska förvaltare och övriga leveransenheter för att ni tillsammans skall kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster som skapar mervärde åt våra kunder.

Hos oss gör du skillnad
Du kommer att vara förvaltningsekonom för ett antal av våra kunder som framför allt består av bostadsrättsföreningar men även kommersiella fastighetsägare. Du kommer att ha daglig kontakt med styrelsen i dina bostadsrättsföreningar men kontakt gentemot bostadsrättsmedlemmar, leverantörer och myndigheter förekommer också varpå vi tror att du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.

I arbetet ingår även att fånga upp nya behov hos kunderna och därifrån utveckla det långsiktiga samarbetet. Vi samarbetar internt med både teknisk förvaltning, energitjänster och ombyggnation varpå vi tror att du är en lagspelare som bidrar till kundteamets framgång. Som förvaltningsekonom ansvarar du för din kundstocks löpande bokföring, upprättande av budget och bokslut, ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandling, finansiell planering samt att presentera budget och bokslut för styrelserna.

Du bidrar med din kompetens och ditt engagemang
Vi söker dig som är van vid kundkontakt och har förmåga att se och möta kunders behov samt agera professionellt. Du har en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog samt ett gott samarbete internt som externt. Det är viktigt att du kan lyfta blicken och arbeta proaktivt för kundens långsiktiga ekonomiska förvaltning. Du behöver vara strukturerad, självgående och kunna ta egna beslut. Vi ser gärna att du är van att arbeta mot budget och uppsatta mål. Som anställd på Riksbyggen förväntas du också vara ledamot i någon/några bostadsrättsföreningar.

Du har ekonomisk utbildning från universitet/högskola eller motsvarande. Vi tror att du har arbetat med olika delar inom ekonomi och har erfarenhet från bokslutsarbete/redovisning.

Tjänsten kräver B-körkort och i rollen ingår en del möten på kvällstid. Placeringsort för tjänsten är Stockholm men arbete på även andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete med många kontakter, ett gott arbetsklimat och goda möjligheter till utveckling.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2023-06-25. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt
Om du har frågor, kontakta gruppchef Liza Malmqvist, liza.x.malmqvist@riksbyggen.se
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 juni 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare