Hoppa till innehåll
Rexel Sverige AB logotyp

Fantastisk möjlighet att bli Business Development Manager för Gigamedia!

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en utåtriktad person med passion för nya möten och samhällets digitala utveckling? Sugen på att jobba på ett internationellt företag i en roll med stor frihet och kreativitet? Då är detta ett jobb och en möjlighet för dig.

Vi söker nu en Business Development Manager med placering i Stockholm.

Gigamedia är ett av Sveriges och Europas största varumärken inom datanät. Vår strävan är att erbjuda allt du behöver för att bygga grunden till den moderna smarta byggnaden. Vi har Sveriges kanske bredaste sortiment inom området med allt ifrån skåp till uttag för både koppar- och fibernät. Vi har dessutom ett urval med aktiva komponenter som switchar, mediakonvereterare mm. Vi erbjuder även professionella men lättinstallerade produkter inom IP-kamerasystem. Du hittar Gigamedia hos Rexel en ledande energidistributör, med sina två stora distributionscenter och butiker på över 55 platser i Sverige.

Vi på Gigamedia arbetar outtröttligt med glädje och kreativitet. Vi brinner för att möta kunder och kollegor för att föra budskapet om digital utveckling vidare. Nu söker vi dig som gillar att göra affärer, både via kundmöten och genom våra digitala kanaler. Med en nyfiken syn på nya sätt att driva affärer och att nå ut med vårt budskap jobbar vi tillsammans för att förbättra vårt resultat i Sverige.

Som Business Development Manager för Gigamedia i Sverige arbetar du dagligen med att sälja in Gigamedia till anställda inom Rexel och kunder till Rexel. Du är en av två Gigamedia representanter i Sverige och ska på olika kreativa sätt lyfta Gigamedia som varumärke och pusha för ytterligare försäljning av Gigamedia. Du ansvarar för att driva Gigamedias affär och säkerställer att vi har rätt sortiment och kommunikation i Sverige. Du tillhör också Rexels egna varumärkes team som idag är cirka sex personer.

Nyckeluppgifter som du ansvarar för:
 • Internutbildningar inom Rexel
 • Kundutbildningar och event
 • Mässor och övriga kundbesök
 • Vara Gigamedias expert inom Rexel och mot marknaden
 • Vara med och utveckla den digitala affären
 • Arbeta aktivt mot KAM och slutförbrukare för att öka den affären
Du ansvarar för:
 • Kommersiellt ansvar för en del av Sverige
 • Bearbetning av lokala marknader genom kundträffar, mässor och andra event
 • Internutbildning och support i den lokala försäljningsprocessen
 • Utveckling av den digitala affären genom förbättring och exponering av varumärket i de digitala kanalerna
 • Följa satt kommunikationsplan och skapa innehåll för sociala medier från det dagliga arbetet.
Dina tidigare erfarenheter:
 • Med bakgrund inom försäljning är du en skicklig säljare och känner dig bekväm med att presentera produktsortiment för både kunder och kollegor
 • Din anpassningsförmåga kommer att göra det möjligt för dig att skapa och vårda relationer med intressenter inom och utom organisationen (installatörer, kollegor, chefer).
 • Du är entusiastisk, kreativ och proaktiv när det gäller att implementera nya arbetssätt och kommunikationsmetoder.
 • Du talar flytande svenska och engelska (franska är meriterande).
 • Du är öppen och nyfiken för att snabbt kunna anpassa dig till din nya miljö.
 • Du måste ha minst 3-års erfarenhet som säljrepresentant eller god påvisad försäljningserfarenhet i tidigare roller tex som elinstallatör.
Din utbildning:

Eftergymnasial utbildning eller annan relevant utbildning/erfarenhet

I rollen förväntas du resa på regelbunden basis därav är B-körkort ett krav. Bil, mobiltelefon och dator tillhandahålls.
Rexel Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 25 länder, vi har 24 000 anställda och omsatte 12,6 miljarder euro 2020. Rexel Sverige har en stark position på elmarknaden och erbjuder elmaterial och tjänster för alla typer av applikationer. Med vårt varumärke Rexolution bidrar vi till energieffektiva och hållbara affärer inom framför allt infrastruktur för elfordon, solenergi och teknik för lagring av el. Vi är drygt 700 medarbetare på knappt 60 platser. Vi har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och hållbara lösningar som energieffektiviserar Sverige. Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

Läs mer om Rexel på rexel.se