Hoppa till innehåll
Red Bull logotyp

Trade Marketing & Category Management Internship

Ansök nu
Jobbeskrivning

Shopper marketing

Stöd teamet genom att skapa och implementera POS (Point of Sales)-relaterade verktyg för att aktivera Red Bull-varumärket och kategorin i butiken, både i detaljhandel och impuls-kanaler. Analysera och sammanställa resultat efter nyhetslanseringar och aktiveringar i butiken. Använd lärdomar för att kontinuerligt förbättra initiativ. Kontinuerligt uppdatera POS-katalogen med våra senaste verktyg och aktiveringar för vårt säljteam som säkerställer att Red Bull ser ut som nummer ett i butiken. Stöd teamet med olika projekt för att skapa tillfällig och permanent synlighet i butiken.

Business insights

Stöd, vidareutveckla och analysera data löpande för att spåra och utvärdera KPI:er som exempelvis försäljning och portföljutveckling samt distribution och kampanjer för både kategorin och Red Bull. Hantera verktyg för att förbättra avkastningen på aktiveringar och driva den övergripande kundlönsamheten.

Category management

Stöd integrationen av marknads-, konsument- / shopper-, kategori- och återförsäljaranalyser och insikter. Leverera portföljanalyser, planogram och rekommenderade kampanjmekaniker. Förbättra Red Bulls närvaro i onlinekanalerna genom att generera insikter och skapa actions baserat på dessa inom "perfect store online". Utveckla införsäljningsmaterial till Key Account Managers / Field Sales Management.

Kvalifikationer
  • Goda kunskaper i Microsoft Office, framförallt Powerpoint och Excel
  • Tidigare dokumenterad arbetslivserfarenhet
  • Starka analytiska/numeriska färdigheter och kommersiell förståelse
  • Stark förmåga att omvandla data till insikter och att omvandla insikter till actions
  • Utmärkt kommunikationsförmåga med förmågan att förenkla komplexa idéer
  • Hands-on och make-it-happen attityd
  • En lagspelare med en kärlek för detaljer
  • Flytande i både svenska och engelska
Ytterligare information

Red Bull Sweden AB är en arbetsgivare som arbetar för lika möjligheter oavsett vem du är. Vi tror starkt på att olikheter och månfald är viktigt för vår fortsatta framgång. Besluten vi tar i våra rekryteringsprocesser baserar vi på dina erfarenheter och färdigheter och vi välkomnar alla ansökningar som representerar vårt samhälle, oavsett ålder, kön, funktionshinder, sexuell läggning, etnicitet, religion.
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 aug. 2023 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning

Red Bull Sweden behöver tillfälligt stärka upp vårt Trade Marketing & Category Management-team och letar nu efter vår nästa praktikant! Är du en student som vill ta dina talanger från klassrummet till arbetsplatsen? Då kan denna möjlighet vara precis den utmaningen du söker. Praktiken pågår i 4-5 månader på vårt huvudkontor i Stockholm, med start i början av september.

I din roll som Trade Marketing & Category Management-praktikant kommer du att stödja teamet med framtagande av POS-material, analyser och insikter samt konceptuella presentationer. Dessa arbetsuppgifter leder till att maximera energidrycks- och Red Bulls prestation över alla kanaler. Du kommer få övergripande förståelse för Trade Marketing och Category Management samt få projektleda olika butikstester och implementeringar av koncept. Du kommer göra analyser utifrån olika källor, utveckla insiktsbaserade kategoriinitiativ samt skapa konceptuella införsäljningsunderlag för att stödja Key Account & Field Sales Management.

Vänligen inkludera en förklaring om varför din erfarenhet är relevant för denna roll på Red Bull. Vi vill se din personliga stil - vad som får dig engagerad och varför du tror att du skulle passa här hos oss. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt och senast den 28e maj 2023. Vår rekryteringsprocess är kontinuerlig och intervjuer kommer att genomföras löpande, positionen kan därför tillsättas före den sista ansökningsdatumet.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare