Hoppa till innehåll
Professional Parts Sweden AB logotyp

Strategisk Inköpschef

Publiceringsdatum
07 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Strategisk Inköpschef till Norsborg / Slagsta

Vi letar efter en erfaren inköpare med en öga för kvalitet och en skarpt strategisk sinne. Om du är redo att vara en del av vår resa så är detta din chans.

Professional Parts Sweden AB är en ledande leverantör för bilreservdelar på eftermarknaden till Volvo och Saab där även fler märken är på väg in i fokus. Vi finns idag representerade på alla världens kontinenter. Professional Parts Sweden AB upprätthåller ett solitt, trovärdigt rykte inom bileftermarknadsindustrin för kvalitet, urval och värde. Vi värderar våra samarbetspartners mycket högt, där vi lyssnar på kundernas behov och gemensamt hittar lösningar, vilket är en av anledningarna till vår framgång. Vi arbetar konstant för att minska miljöpåverkan och följer alla lagar, krav och standarder, inte bara från myndigheter utan även från kunder och leverantörer.

Vi är 39 anställda varav 12st på vårt nyrenoverade och moderna kontor i Botvid business center i Norsborg. 

Sedan 2015 ingår vi Indutrade AB, en internationell teknik- och industrikoncern som består av ca 200 bolag. Detta ger oss en stabil grund att stå på medan vi fortsätter att utvecklas.

Din profil:
För att trivas i den här rollen behöver du vara självgående och ha en stark drivkraft att ta initiativ. Med minst 2 års erfarenhet inom strategiskt inköp besitter du en djup förståelse för olika metoder, analyser och arbetssätt. 

I en organisation med olika intressenter är din förmåga att kommunicera och strukturera samt skapa och upprätthålla relationer viktiga komponenter. Du har en god förhandlingsvana samt kunskap kring avtalstecknande och är självgående i ditt arbete. Det är meriterande om du har din bakgrund i ett producerande företag eller tradingbolag, men är inte ett krav.

Med sannolikhet har du en akademisk utbildning inom ett relevant område för jobbet. Alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Eftersom nästan alla inköp är internationella är det viktigt att du behärskar engelska mycket väl i både tal och skrift. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, noggrann och som levererar hög kvalité i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga mål. Du är kreativ och kommer gärna med förslag på hur företaget kan förbättra och effektivisera arbetsmetoder. 

Du kommer verka i en roll där inköp står högt på agendan som viktig faktor för företagets tillväxt. 

I rollen ingår bland annat:

  • Analysera och identifiera möjliga kostnadsförbättringar.
  • Hitta nya leverantörer samt benchmarka dessa.
  • Hjälpa till att utvärdera gamla som nya produkter som passar in i bolagets mål.
  • Driva kontraktsförhandlingar med nya och gamla leverantörer
  • Säkerställa hållbarhet i produkter och i affären som helhet. 
  • Arbeta med omvärldsbevakning för att säkerställa att leverantörerna uppfyller företagets mål vad gäller priser, kvalitet, leveranstider etc.

Vad erbjuder vi dig;
Vi erbjuder bra anställningsvillkor och kontinuerlig utbildning. Vår organisation präglas av öppenhet, arbetsglädje och engagemang. Vi tycker det är viktigt med personalens hälsa samt att vi har en bra balans mellan jobb och fritid, därför erbjuder vi flextid, möjlighet till distansarbete och har ett generöst friskvårdsbidrag.Det finns stora möjligheter att ta eget ansvar och utvecklas i ett expansivt företag med verksamhet i hela världen. Då vi jobbar väldigt decentraliserat ges stort utrymme till egna initiativ och idéer.

Kontakt:
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Göransson, VD på telefon 08-55 620 032 eller jag@proparts.se 

Vi har redan tagit beslut om annonseringskanaler och rekryteringsförfarande, därför undanber vi oss samtal om dessa ärenden.


Professional Parts Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 dec. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och rekryterar ledare och specialister inom sälj och marknad. Vi hjälper säljare, Key Account Managers, chefer och marknadspersonal ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. 
https://register.masterhelp.se/candidate/signup
http://www.saljpoolen.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Ekonomi
Företagslogga
Ljungby
Försäljning
Företagslogga
Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga

Liknande Jobb

Järfälla
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga