Bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

Bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

Arbetsbeskrivning

På PRI Pensionsgaranti blir du en del av ett kvalificerat juristteam på en dynamisk arbetsplats där du arbetar i en bred och varierad roll som bolagsjurist.Du kommer att hantera vitt skilda frågor, såväl rörelserättsliga som affärsjuridiska.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
  • Juridisk rådgivning och information till intressenter inom hela koncernen;
  • Bolagsstyrning- och regulatoriska frågor i försäkringsbolaget och dotterbolag;
  • Upprätta/granska avtal och andra juridiska dokument;
  • Bevaka, tolka och tillämpa lagar och andra regler;
  • Delta i projekt och arbeta med bolagets interna regelverk;
  • Granska säkerhetshandlingar såsom företagsinteckningar, borgen och bankgarantier;
  • Bistå vid anmälningar/ansökningar gentemot myndigheter samt
  • Utbildning
Du tillhör en juristavdelning som består av sammanlagt fyra jurister och en assistent. Du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har cirka fem års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från försäkringsbolag eller annan finansiell verksamhet, gärna bank, är meriterande. Även erfarenhet från arbete med IT avtal, outsourcing och hållbarhetsregelverk är meriterande.

Som person är du affärsmässig, har stor samarbetsförmåga och är bra på att skapa goda relationer både internt och externt. Samtidigt är du analytisk och strukturerad, med en hög grad av självständighet och planeringsförmåga. Du är, förutom en god jurist, en proaktiv problemlösare som kan kommunicera ditt budskap.

Eftersom vi är en liten och effektiv organisation är det viktigt att vi alla är prestigelösa och flexibla och villiga att hjälpa till där så behövs för att säkerställa våra leveranser såväl internt som mot kund eller andra intressenter.

Du erbjuds

Du blir en del av kvalificerat juristteam på en dynamisk arbetsplats där vi arbetar tillsammans för att uppnå våra gemensamma mål. Kontoret är beläget i fina och ljusa lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Ulriikka Järnefelt
Telefon 0766-33 14 40
Email Mejla Ulriikka Järnefelt
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 18 feb 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!