Hoppa till innehåll

Product Owner (Produktägare) - PostNord, Stockholm

Skapa affärsnytta och möjliggör smidiga leveranser i Norden som Product owner (Produktägare) - PostNord Stockholm

I rollen som Product Owner på PostNord i Stockholm / Solna ansvarar du för IT-leveransen i gränssnittet mellan IT och affären, där du spelar en central roll i att anpassa IT-leveransen efter verksamhetens behov och krav. Här ges du mandat och ansvar för ett av PostNords viktigaste system - masterdata för adresser!

Påverka över hälften av Sveriges e-handelsleveranser och bidra till ett samhällsviktigt uppdrag för snabb, säker och tillgänglig leverans av miljontals brev och paket!

Vi erbjuder dig

Här möter du en arbetsgivare som värnar om din utveckling, precis som de värnar om sitt samhällsnyttiga ansvar och uppdrag! Hos PostNord får du bland annat:
 • En verksamhet som bidrar till den svenska infrastrukturen - det som PostNord gör påverkar hela samhället!
 • Tillsammans med ditt team ansvara för förflyttningen för en av PostNords kärnsystem - adresser i Norden
 • Att arbeta i en nordisk miljö präglas av bredd, mångfald och dynamik, där det hela tiden händer saker och möjligheten att bredda sig är stor.
 • En plats i ett samlat team av Product Owners inom IT-organisationen där ni kan utveckla och samla insikter från varandra samt växa tillsammans.
 • Flexibel hybrid arbetsplats med ett öppet arbetsklimat.
 • Goda utvecklings- och karriärmöjligheter.
 • Goda försäkrings- och tjänstepensionsvillkor.
 • Friskvårdsbidrag och tillgång till kontoret Arkens gym och pool.
 • Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus.
Det här gör du hos oss

Som Product Owner ansvarar du för att driva ditt område framåt. Du leder och coachar produktteamet tillsammans med Scrum Master genom hela utvecklingscykeln från planering till leverans och uppföljning. Dina huvudsakliga uppgifter i rollen består av att:
 • Arbeta nära våra intressenter, användare och interna team för att förstå deras behov och översätta dem till krav och funktioner.
 • Föra en övergripande produktvision och strategi och kommunicera den tydligt till alla berörda parter
 • Ansvara för den agila planeringen, säkerställa rätt prioriteringar och se till så att backlogg synkas med verksamheten för att göra arbetet så tydligt och effektivt som möjligt.
 • Samarbeta och föra dialoger med andra Product Owners för att samordna arbetet mot övergripande mål och riktning.
 • Identifiera trender och möjligheter samt anpassa vår produktstrategi därefter
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att ingå i ett team om 16 Product Owners vilka ansvarar för olika områden. Gemensamt är att de alla arbetar för att skapa affärsnytta genom att vara länken mellan affären och IT genom att verka ur både strategiskt och operativt perspektiv.

PostNord arbetar sedan 4 år tillbaka enligt SAFe och har under perioden kommit långt i sin agila resa. Utvecklingsteamen är till stor del outsourcade och sitter i andra länder medan Product Owner-teamet är baserat i Sverige. Teamet karaktäriseras av en god variation av såväl ålder som kön samt en stark sammanhållning där hjälp alltid finns att få för den som behöver.

Vi sitter i moderna lokaler i Solna och försöker ses på kontoret 2-3 dagar i veckan.

Mer om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta agilt gärna enligt SAFE samt är van att jobba i gränslandet mellan verksamhet och IT. Vi tror att du har en bakgrund som Product Owner, Product Manager, Scrum Master eller liknande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete i större och mer komplexa organisationer där IT varit outsourcad. Extra meriterande är om du har en utvecklarbakgrund.

Då du kommer att prioritera och ansvara för utvecklingen inom ditt område, är det viktigt att du trivs med att ta initiativ och driva processer självständigt. Vi ser gärna att du har starka kommunikations- och samordningsfärdigheter samt en förmåga att prioritera utifrån ett helhetsperspektiv och verksamhetens behov.

Eftersom PostNord verkar över hela Norden kommer du att ha kontaktytor både inom och utanför Sverige. Vi förväntar oss att du är flexibel och har förmåga att anpassa dig till olika situationer, krav och samarbeten.

God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i både tal och skrift, är ett krav för denna roll.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
PostNord logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
20 dec. 2023 (22 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Sandra Peiper
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb