Hoppa till innehåll
Podme logotyp

Podcastproducent till Podme Sverige (tillsvi

Ansök nu

Podme fortsätter växa och vi söker nu en formatstark och erfaren podcastproducent till vår inhouseavdelning.

Podmes inhouseteam står bakom populära poddar som Inför rätta, men arbetar även med flera andra produktioner inom dokumentär, underhållning, sport med mera.

En viktig del i arbetet som podcastproducent består av att producera egna poddar och att utveckla och ta fram nya format. I denna roll får du möjlighet att ta stort eget ansvar och självständigt hantera projekt från idé till produktion och publicering.

Trivs du med sådant ansvar och är en person som alltid är på jakt efter nästa story, men ändå förstår vikten av att hålla en deadline? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med dokumentärer och true crime? Då är detta ett jobb för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Produktion av podcasts, inklusive klipp- och ljudläggning.

  • Projektledning vid release av nya och befintliga format.

  • Utveckling av nya programformat.

Podme är i en stark tillväxtfas där uppgifterna för denna roll kan variera över tid beroende på vilka projekt bolaget satsar på. För att trivas behöver du vara flexibel och redo att ta dig an nya uppgifter med kort varsel.

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av att arbeta med längre berättande i podcast, du har gjort minst en eller ett par dokumentärer eller/och har arbetat med längre format i podcast eller radio.

  • Ett särskilt starkt öra för ljudberättande, musikläggning, dramaturgi och förmågan att skapa berättelser som inte går att stänga av.

  • Journalistutbildning eller motsvarande.

  • Goda kunskaper i redigeringsprogrammet Pro Tools.

  • Intresse av att arbeta datadrivet och en förståelse för vikten av att analysera lyssnarsiffror.

Podmes Inhouseavdelning

Vi är idag ett gäng på sju personer som jobbar med att ta fram egna Podme originals, vår senaste poddsuccé är Inför rätta, men vi står också bakom några av de mest populära avsnitten av Podme Dokumentär, dokumentärserien I Skuggan av sporten och Jag är Kinky, för att nämna några. Vi jobbar tätt ihop med våra nordiska kollegor och flera av våra poddar kommer att lanseras även på den finska och norska marknaden.

Intresserad av rollen och Podme?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och vi tillämpar provanställning. För rätt person så kan tillsättningen av positionen gå snabbt, så vänta inte med din ansökan.

Skicka gärna med en länk/ljudfil till dokumentär, reportage eller liknande som du är lite extra stolt över i din ansökan.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PodMe är en snabbväxande nordisk podcastplattform där du hittar några av Nordens största, mest omtyckta och (vågar vi även påstå) bästa podcasts! Det som skiljer oss från andra podcastplattformar är att vi även ger våra lyssnare tillgång till exklusivt och reklamfritt innehåll i våra Premium Podcasts via en prenumerationstjänst. Tänk Netflix, fast för poddar. Vi lanserades 2017 och är idag ett peppat team på ca 60 personer, varav 40 i Sverige, som inte tänker på annat än att fortsätta växa och göra grymma grejer för våra lyssnare. Podme är en del av Schibsted tillsammans med bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare