Hoppa till innehåll
Plantvision AB logotyp

Plantvision Traineeprogram: Systemkonsult

Publiceringsdatum
31 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du i början av din karriär som ingenjör och söker ett framgångsrikt bolag inom processindustrin som du kan utvecklas med?

Har du nyligen tagit examen som ingenjör och vill utvecklas hos en av Skandinaviens bästa konsultfirmor? Har hunnit arbeta eller haft praktikplats på anläggningar kopplade till läkemedelstillverkning, pappersbruk eller olje- och gasindustrin? Plantvision erbjuder dig en unik möjlighet till en intensiv utveckling tack vare sitt traineeprogram: Plantvision Young Professionals (PVP). Traineeprogrammet leder till en stabil och trygg anställning som systemkonsult hos Plantvision efter programmets slut.

Detta är en spännande möjlighet till att bidra med effektiviseringen av svensk industri genom att förbättra både processteknik och IT-lösningar. Om du är redo att ta dig an en roll där du ständigt får möjlighet att utveckla din kompetens, skicka in din ansökan idag!

Ditt anställningserbjudande

Plantvision Young Professionals (PYP) traineeprogrammet innebär att dina första 18 månader på Plantvision kommer vara fokuserade på en snabb karriärsutveckling. Möjligheten finns att utgå ifrån Plantvisions kontor i Stockholm eller Göteborg.

Genom en tydlig kommunicerad målsättning och regelbundna uppföljningar, både med närmaste chef och med mentor, kommer Plantvision att stötta dig i dina framsteg.

Efter PYP-programmets slut, kommer du i rollen som systemkonsult att arbeta med spännande uppdrag inom olika verksamheter eller anläggningar inom processindustrin där du hjälper Plantvisions kunder att utveckla sina COMOS-plattformar.

Plantvision har tilldelats utmärkelsen "Great Place to Work" varje år sedan 2017 så du kan räkna med en trygg anställning med fina förmåner och en familjär kultur. Du blir en del av ett team som arbetar tätt tillsammans i olika projekt och har utöver teamet ytterligare härliga kollegor i andra funktioner.

Du kommer göra nytta hos Plantvisions spännande kunder varje dag, där du får ständig kompetensutveckling och får vara med och bidra med dina kunskaper för att effektivisera både interna och kundernas processer.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med dina tidigare erfarenheter av processindustrin och de nya kunskaper och färdigheter du får av PYP-programmet, kommer du som systemkonsult att:
  • ansvara för att översätta kundens behov till en praktisk och anpassad systemlösning.
  • använda din kunskap av processoptimering för att implementera, konfigurera och förbättra COMOS-plattformar hos olika kunder.
  • utför anpassningar av olika system med Visual Basic (VB) script och C# programmering.
Du behöver ha en god förståelse för kundernas verksamheter inom processindustrin för att kunna omsätta deras behov till en lämplig lösning, därför är det ett krav att du har minst 1års arbetslivserfarenhet/praktik mot processindustrin.

Värt att veta

Som systemkonsult arbetar du som konsult på plats hos kund eller från Plantvisions kontor i Kista, Stockholm. (Är du baserad i Göteborg finns det även möjlighet att utgå ifrån deras kontor där). När du är varm i kläderna i arbetet och hos kund finns det även möjlighet att arbeta på distans.

Du blir en del av ett kompetent och sammansvetsat team som rapporterar till konsultchefen. Som nyanställd hos Plantvision kommer du gå ett onboarding-program för PYP Programmet. Tillsammans med konsulchefen kommer du var sjätte månad att sätta upp olika mål som är kopplade till en lönetrappa, vilket gör att om målen nås kommer även lönen att succesivt öka under programmet.

Våra förväntningar

För att uppfylla kraven för denna position i Plantvisions PYP Program behöver du:
  • vara utbildad ingenjör.
  • ha arbetat minst 1år inom processindustrin (t.ex. läkemedel, pappersbruk eller petroleumindustrin).
  • besitter grundläggande kunskaper inom programmering.
  • har mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.
  • kunskaper inom CAD (2D) är meriterande
Utöver ovanstående lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en person som är nyfiken som ständigt vill lära dig nya saker! För att vara framgångsrik i rollen och representera Plantvision ute hos kunder ser vi att du är självgående och har en förmåga att söka efter information för att lösa uppgifter på ett effektivt sätt. Du är också en person som kan ta initiativ och har förmågan att arbeta väl i samarbete med andra. Som person är du både kommunikativ och noggrann samt har förmågan att organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt.
Har du tidigare erfarenhet av Siemens COMOS är det starkt meriterande men inget krav.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Plantvision AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 mars 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech