Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Gymnastikförbundet söker programansvarig för arbete i utsatta områden

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med drygt 225 000 aktiva medlemmar i nästan 1000 föreningar och åtta regioner. Föreningarna finns över hela landet och vårt syfte är att stödja våra medlemsföreningars verksamhet.

Är du en engagerad, drivande brobyggare som vill vara med och skapa ökad närvaro för Svensk Gymnastik i utsatta områden?
Då kan tjänsten som programansvarig för utsatta områden vara något för dig. Vi söker en modig, kreativ och lösningsfokuserad person som vill vara med och göra skillnad i utsatta områden.

Som programansvarig för utsatta områden ansvarar du för att projektleda, utveckla och genomföra insatser för ökad föreningsdriven idrott, särskilt gymnastik, i utsatta områden. Kärnan i rollen innebär att arbeta både strategiskt, taktiskt och operativt för att skapa en mer meningsfull vardag i dessa områden genom föreningsidrotten. Du ska utifrån ett hållbarhetsperspektiv arbeta för att främja integration, jämställdhet och minskat utanförskap och fungera som en viktig och positiv förebild.

Fokus ligger på att samverka med både interna och externa aktörer för att skapa hållbara samarbeten och nätverk. Du ska kunna företräda Gymnastikförbundet då dina kontaktytor är många till antalet bland annat Riksidrottsförbundet, skolor, föreningar, kommuner, myndigheter, kyrkor och bostadsbolag. Du är ansiktet utåt, vår talesperson och budbärare.

I rollen har du ansvar för att rapportera framsteg och resultat kontinuerligt. Vidare har du ett övergripande ansvar för att identifiera och kartlägga utmaningar och hinder för att kunna ta fram arbetssätt och koncept. Du har ansvar för syfte, mål och vision för att göra verklig skillnad i utsatta områden.Personprofil
För att lyckas i rollen som programansvarig för arbete i utsatta områden krävs vidare:
* Relevant akademisk utbildning eller motsvarande.
* Erfarenhet av att leda och driva liknande projekt.
* Erfarenhet av uppsökande arbete och att bygga, samordna samt initiera olika typer av samarbeten.
* Erfarenhet från utvecklings-, förändrings-, strategi- och resultatarbete.
* Erfarenhet av att identifiera behov, göra behovsanalyser, samt utvärdera och rapportera arbetet kontinuerligt.
* Idrottsbakgrund eller idrottslig förståelse.
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


Som person är du:
* Kommunikativ, strategisk, och analytisk.
* Drivande och resultatorienterad.
* Relationsskapande, initiativtagare och en brobyggare.
* Självgående, balanserad och med mycket god förmåga att prioritera, fatta beslut och följa upp.
* Respektfull och har förståelse för mångfald och kulturella skillnader.
* Stresstålig och med förmåga att hantera utmanande situationer.


Övrigt
Omfattning: Heltid, visstidsanställning, 3 år
Placering: Stockholm, Idrottens Hus
Arbetstid: Oreglerad arbetstid
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Tjänsten innebär resor och arbete på kvällar och helger

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta kanslichef Pia Josephson, pia.josephson@gymnastik.se. Facklig representant för Unionen är Nina Lööw, nina.loow@gymnastik.se, telefon: 08-699 64 93.

Skicka in din ansökan redan idag via denna länk till PerformIQ då urval och intervjuer sker löpande.


Vilka är vi?
Gymnastikförbundet är ett idrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och SISU. Vi är en ideell organisation som verkar genom medlemsföreningar och regioner. Genom dessa säkerställer vi vår vision, rörelse hela livet.
Vi eftersträvar en jämlik och jämställd arbetsplats och vill erbjuda samma möjlighet till utveckling och påverkan oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsnedsättning, religion eller sexuell läggning.
För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på www.gymnastik.se, eller följa oss i sociala medier.
Välkommen med din ansökan!Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare