Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Generalsekreterare till Svenska Fäktförbundet

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du en motiverande och målinriktad ledare med erfarenhet av idrottsrörelsen? Vågar du vara med och utveckla, driva och representera ett förbund som vägrar att göra skillnad mellan sport, demokrati och mänskliga rättigheter? Då kan du vara den vi söker i rollen som Generalsekreterare till Svenska Fäktförbundet.


Svenska Fäktförbundet erbjuder en spännande och utmanande roll där du kommer att vara en nyckelperson. Du kommer att ha möjlighet att göra en verklig skillnad för Fäktsporten i Sverige och bidra till att skapa ett än starkare förbund för framtiden.

Rollen handlar om att strategiskt prioritera och driva arbetet mot målområden och säkerställa daglig drift, på uppdrag av och i nära samarbete med förbundsstyrelsen. Vidare handlar rollen om att se och utveckla helheten, allt från föreningsliv, barn- och ungdomsverksamhet, parasport till elit. Du ansvarar även för vidareutveckling, implementering och uppföljning av förbundets långsiktiga dokument Strategi 2028.

Du arbetar med ett stort spektrum av frågor, såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt.
Du har utvecklings-, personal-, budget- och resultatansvar, samt leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en attraktiv arbetsplats och en arbetsmiljö i världsklass där delaktighet och samarbete är centrala och viktiga delar.

I rollen representerar du Svenska Fäktförbundet i både nationella och internationella sammanhang, till exempel i kontakter med Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), EFC (Europeiska Fäktförbundet)samt FIE (Internationella Fäktförbundet). Du är en person som är van att hantera media och trivs med att prata inför publik.


Personprofil
För att lyckas i denna roll ser vi att du har meriterande bakgrund i liknande position (VD, Generalsekreterare, verksamhetsansvarig etc.) Du har en kommunikativ, positiv och entusiasmerande ledarstil med stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt vis både internt och externt.

Du besitter en helhetssyn och arbetar strategiskt och resultatorienterat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både på kort- och lång sikt, för att förbundet skall nå mål, strategi- och visionsarbete.

För att lyckas i rollen som Generalsekreterare krävs vidare:

* Chefserfarenhet med god förmåga att motivera, leda och utveckla personal.
* Erfarenhet från organisations- och verksamhetsutveckling samt förändringsarbete
* Erfarenhet från strategiskt och analytiskt arbete
* Goda ekonomikunskaper och erfarenhet av budgetansvar.
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
* Akademisk utbildningsbakgrund eller motsvarande är meriterande men inget krav

Vi söker först och främst dig med erfarenhet av att leda idrottsförbund eller ideell organisation. Det är en stor fördel om du har ett brett kontaktnät med god insikt i och kunskap om idrottsrörelsen och dess struktur, likaså om du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang.
Det är meriterande om du besitter erfarenhet av att skapa finansiella förutsättningar för en idrottsorganisation.

Ärlighet, demokrati och inkludering är viktigt för dig och du är en lagspelare som sätter laget före jaget.


Övrigt
Start: Augusti 2023, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Arbetstid: Oreglerad arbetstid
Plats: Placeringsort Stockholm med möjlighet till visst distansarbete

Du kommer att verka i hela Sverige, resor och övernattningar ingår i tjänsten.

Svenska Fäktförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.
PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10, jannica.skarvinge@performiq.se.
Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

ORGANISATIONSPRESENTATION:
Svenska Fäktförbundet bildades den 27 november 1904. I Sverige finns idag ca 50 klubbar från Luleå i norr till Ystad i söder. Alla fäktsportens vapen - värja, florett och sabel - finns representerade. Svenska Fäktförbundet arbetar för att bredda och popularisera fäktning samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Förbundet verkar för ett aktivt barn- och ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete, en inkluderande idrott för alla oavsett förutsättningar samt information och marknadsföring av svensk fäktning. Detta gör förbundet utifrån sina värderingar. Svensk Fäktning är inne i en expansiv omstartsfas med positiv utveckling inom många områden med ambitionen att bli den största lilla fäktnationen!

För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på Svensk Fäktning (fencing.se) eller följa oss i sociala medier.


Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare