Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du ha ett omväxlande arbete med härliga kollegor i en roll där du blir en viktig nyckelperson? Motiveras du även av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och ledning som arbetsmiljö i ditt arbete? Då kan vi på Peab ha en ledig tjänst som skulle passa dig utmärkt. Att arbeta som projektchef hos oss passar dig som alltid utgår från affärens och produktionens behov.

Om oss

Peab drift och underhåll är ett varumärke i Peab Anläggning och kärnverksamheten består av löpande underhåll och ombyggnationer av gator och torg, park och gatuskötsel samt yttre fastighetsskötsel, finplanering, blomsterprogram, trädgårdsanläggningar, arboristtjänster, upprustning av parker och lekplatser. Vi ser till att landets invånare och besökare kan trivas och vistas säkert i vår utemiljö och trafik. Vi har stor erfarenhet av entreprenader som ställer höga krav på service, kvalitet, miljö och tillgänglighet. Nu söker vi en projektchef till en av våra arbetschefsgrupper i Stockholm.

Om tjänsten

Som projektchef har du en ansvarsfylld roll och är delaktig i många projekt, från anbudsfasen till uppstart av nya projekt samt utveckling av pågående produktion och medarbetare i produktionen. Du har ansvar att utifrån Peabs verksamhetsledningssystem genomföra allt från planering och ekonomi till kontrakt, miljö, arbetsmiljö och kvalitet.

Främsta arbetsuppgifter:
 • Upprätta och bibehålla kund- och leverantörsrelationer för att bygga framtida samarbeten
 • Säkerställa resurser, planering och annat i uppstartskedet av nya projekt
 • Vara med och driva kalkylarbete i olika skeden
 • Vägleda platschefer vid inköp av material och underentreprenader i projekt
 • Vägleda platschefer gentemot våra beställare vid kontrakts- och byggmöten
 • Ansvarar för övergripande tidplanering i projekt
 • Träffar löpande ekonomiska uppgörelser i projekt
 • Ansvarar för utveckling av KMA-arbetet i projekten
 • Ansvara för att dokumentation genomförs och att slutdokumentation överlämnas till kund
 • Vägleda platschefer vid ekonomiska slutuppgörelser med kunder och leverantörer
 • Vägleda platschefer vid uppföljning av projektekonomi, kontinuerliga prognoser i projekt
 • Erfarenhetsåterföring
Kvalifikationer

Vi söker dig med en byggteknisk utbildning som högskoleingenjör alternativt annan formell erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning i produktion såsom platschef eller motsvarande, gärna inom drift och underhåll. Det är meriterande ifall du arbetat med kalkyl och anbudsarbete.

För att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga. Du är kommunikativ, analytisk, lösningsorienterad, noggrann och har ett utpräglat affärssinne. Vidare ser vi att du är duktig på att driva projekt framåt, sköta kundkontakter och innehar god förhandlingsvana. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom Stockholmsområdet.

Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Maria Osihn på telefonnummer: 070-779 42 56 eller via e-post: maria.osihn@peab.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare