Hoppa till innehåll
Vill du ha ett omväxlande arbete med härliga kollegor i en roll där du blir en viktig nyckelperson? Motiveras du även av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och ledning som arbetsmiljö i ditt arbete? Då kan vi på Peab ha en ledig tjänst som skulle passa dig utmärkt. Att arbeta som projektchef hos oss passar dig som alltid utgår från affärens och produktionens behov.

Om oss

Peab drift och underhåll är ett varumärke i Peab Anläggning och kärnverksamheten består av löpande underhåll och ombyggnationer av gator och torg, park och gatuskötsel samt yttre fastighetsskötsel, finplanering, blomsterprogram, trädgårdsanläggningar, arboristtjänster, upprustning av parker och lekplatser. Arbetet som projektchef innefattar planering, ombyggnationer och reparationer i gatumiljö. Vi ser till att landets invånare och besökare kan trivas och vistas säkert i vår utemiljö och trafik. Vi har stor erfarenhet av entreprenader som ställer höga krav på service, kvalitet, miljö och tillgänglighet. Nu söker vi en projektchef till en av våra arbetschefsgrupper i Stockholm som främst håller på med ramavtal inom mark och beläggningsarbeten.

Om tjänsten

Som projektchef har du en ansvarsfylld roll att stötta platschefer och är delaktig i hela projekt, från utvecklingen i tidiga skeden till projektering och produktion. Du har ansvar att utifrån Peabs verksamhetsledningssystem genomföra allt från planering och ekonomi till kontrakt, miljö, arbetsmiljö och kvalitet.

Främsta arbetsuppgifter:
 • Upprätta och bibehålla kund- och leverantörsrelationer.
 • Säkerställa resurser.
 • Vara med och driva kalkylarbete i olika skeden.
 • Ansvarar för köp av material och underentreprenader i projekt.
 • Ansvara mot vår beställare i projekterings- och byggmöten
 • Ansvarar för övergripande tidplaneplanering i projekt
 • Träffar löpande ekonomiska uppgörelser i projekt
 • Ansvarar för KMA-arbetet i projekt
 • Ansvara för att dokumentation genomförs och att slutdokumentation överlämnas till kund
 • Ekonomiska slutuppgörelser med kunder och leverantörer.
 • Uppföljning av projektekonomi, kontinuerliga prognoser i projekt.
 • Erfarenhetsåterföring
Kvalifikationer

Vi söker dig med en byggteknisk utbildning som högskoleingenjör alternativt annan formell erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom produktion såsom platschef, byggledare eller motsvarande. Det är meriterande ifall du arbetat med kalkyl och anbudsarbete.

För att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga. Du är kommunikativ, analytisk, lösningsorienterad, noggrann och har ett utpräglat affärssinne. Vidare ser vi att du är duktig på att driva projekt framåt, sköta kundkontakter och innehar god förhandlingsvana. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom Stockholmsområdet.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Maria Osihn på 0707794256 eller Johanna Bergström på 0733848230.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 apr. 2023 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare