Miljöspecialist

Miljöspecialist

Vi söker nu två miljöspecialister som har ett starkt engagemang för miljöfrågor och som vill ha en nyckelroll i vår förändringsresa. Ni blir viktiga spelare för att stärka vår konkurrenskraft i en bransch där miljöarbetet blir alltmer affärskritiskt, och i nå våra övergripande miljömål om klimatneutralitet, resurseffektivitet och utfasning av farliga produkter. Är du redo för en ny utmaning?

Om jobben

Som miljöspecialist jobbar du nära miljöchefen och driver egna ansvarsområden inom främst klimat, masshantering, cirkularitet/avfall, vattenhantering, och/eller biologiskt mångfald. Inom dessa områden ansvarar du för att samordna förvaltnings- och utvecklingsarbete med hjälp av bl.a. regionernas miljösamordnare. Arbetet innebär en nära samverkan med dina kollegor i miljö- och kvalitetsfunktionen, andra staber/funktioner och produktionen.

En viktig del kommer vara att, inom dina områden, bevaka kravbild och utveckling i en bransch i snabb förändring samt bidra till att omsätta detta i verksamhetsutveckling, målefterlevnad och ökad konkurrenskraft. Det gör du genom att stödja produktionen med t.ex. nya arbetssätt med tillhörande stödmaterial, utveckling/förvaltning av digitala stöd, e-utbildningar, seminarier/webinarier, leda nätverk, delta i leverantörsutveckling mm.

En lika viktig del kommer vara att som expertresurs och internkonsult stötta produktionen i entreprenadprojekt. Det kan röra sig om anbudsarbete, workshopar/dialog med beställare i tidiga faser för att ta fram miljöprogram, och rådgivning eller operativt stöd i pågående entreprenadprojekt.

Om dig

För att ta dig an rollen tror vi att du, som lägst, har relevant kandidatexamen från universitet eller högskola. Vidare tror vi att du har gedigen yrkeserfarenhet av miljöfrågor, delvis inom anläggningsbranschen.

Allmän miljökompetens samt spetskompetens inom något av områdena; klimat, masshantering, cirkularitet/avfall, vattenhantering, och/eller biologisk mångfald är ett krav. Kunskap inom flera av dessa områden är meriterande. Vi ser gärna att kunskapen tillämpats inom anläggningsbranschen, t.ex. som entreprenörens miljöspecialist eller miljökonsult i entreprenadprojekt.

En kompetens av speciell vikt för minst en av specialisterna är förmågan att ge stöd i klimatkalkyler och åtgärder för att minska klimatpåverkan. Då vi söker kompletterande kompetenser/profiler för att på bästa sätt täcka verksamhetens behov är det dock inget krav för att söka.

Som person är du driven och har förmågan att omsätta ditt engagemang i stöd till produktionen, från anbud till genomförd entreprenad. Ditt engagemang i kombination med din trygghet i professionen gör att du blir trovärdig och kan driva frågor inom miljöområdet på ett framgångsrikt och prestigelöst sätt. Du bidrar med positiv attityd och laganda, såväl i den egna gruppen som i övriga samarbeten. Vi ställer upp för varandra och löser uppkomna situationer tillsammans. Du behöver vidare ha en god kommunikationsförmåga på svenska och vara van att leda möten och arbetsgrupper.

Hos oss får du mycket frihet under ansvar men alltid med en engagerad chef redo att bolla och stötta. Du får möjligheten att driva miljöarbete i ett av Sveriges största bygg- och anläggningsföretag, en chans att göra skillnad!

Vänligen bifoga meritförteckning och personligt brev. I brevet önskar vi att du kort presenterar dig själv, dina relevanta erfarenheter och vad du vill bidra med hos oss.

Dina kontaktytor är inom hela Sverige. Placeringsort är med fördel något av Peabs kontor i Göteborg, Malmö eller Stockholm men även andra orter med Peab-kontor kan vara möjliga. Arbetet kommer att medföra resor i tjänsten.

Tveka inte att skicka in din ansökan, vi arbetar i denna rekrytering med löpande urval och tjänsten kan vara tillsatt innan sista annonseringsdag.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Marmgren: 0733371431ellermagnus.marmgren@peab.se. Har du frågor om processen går det även bra att kontakta Linnéa Lundin/HR-Specialist: 0707794156 ellerlinnea.lundin@peab.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.