Hoppa till innehåll
Ansök nu

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land.
Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Till vår kommunikationsenhet söker vi nu en erfaren strateg för webb som med vass analysförmåga och driv kan utveckla våra webbplatser för våra olika målgrupper. Vi utgår från kundens behov och arbetar med tjänstedesign. Vid enheten, som är en del av PRV:s Marknads- och kommunikationsavdelning, arbetar vi med uppdrag för att sprida och öka kunskap om immaterialrätt hos många olika målgrupper. Vi är stolta över våra webbplatser som har ca en miljon besökare om året och hoppas på att du vill vara med och ta vår webbnärvaro ett steg närmare våra målgrupper.

På kommunikationsenheten arbetar sju kommunikatörer med extern och intern kommunikation - Vi söker dig som vill vara motorn för vårt digitala arbete och som lockas av att vi har digitala utmaningar i kundmötet. Du ska ha helhetsansvar för PRV:s externa webbplatser. Du arbetar med vår webbstrategi, uppföljning och analys, kundinsikter, tjänstedesign, utveckling, samordning, webbstruktur, teknik, förvaltning, upphandlingsfrågor och tillgänglighet. Du kommer också att vara en viktig länk mellan Kommunikationsenheten och Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen.

Arbetsuppgifter
Som webbstrateg arbetar du proaktivt för att underhålla, utveckla och skapa ett helhetstänk i våra digitala medier. Det krävs en förmåga att se till helheten och vara en god koordinator med hög samarbetsvilja. Du ska se till verksamhetens övergripande mål och omsätta dessa till koncept och projekt så att vi ökar kundnyttan på alla plan och får ett ännu större genomslag i våra kunskapshöjande insatser och aktiviteter.

I rollen som webbstrateg förväntas du arbeta med kund- och datadriven utveckling och förvaltning av PRV:s webbplatser, du ska också initiera och driva utvecklingsprojekt med kundfokus. Utöver detta ingår även att arbeta med kundinsikter, tjänstedesign och omvärldsbevakning.

Som webbstrateg ska du vara en samlande kraft/teamledare vid webbredaktionen. Du ska också jobba med analys, kundinsikter och uppföljning av effektmål. I rollen ingår även att utveckla och förvalta styrdokument som rör PRV:s webbarbete samt arbete med konceptutveckling och sökmotoroptimering, SEO & SEM. Tillgänglighetsarbete och samarbete med IT och externa leverantörer ingår.

Vem är du?
Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom digital kommunikation eller motsvarande
  • flerårig erfarenhet av arbete på kommunikationsavdelning eller motsvarande
  • flerårig erfarenhet av webbutveckling och arbete med digitala tjänster
  • flerårig erfarenhet av projektledarrollen och arbete i projektform
  • erfarenhet av att tidigare ha arbetat med målgruppsanpassning och kundresor för samhällsaktör
  • mycket goda kunskaper om kodspråk, databaser och webbteknik
  • mycket goda kunskaper inom webbanalys och uppföljning
  • goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska
  • mycket goda kunskaper i publiceringsverktyget Optimizely
  • Som person är du självständig, drivande, entusiasmerande och bra på att samarbeta. Du är lyhörd och har en hög servicekänsla. Vi är säkra på att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Personliga egenskaper och lämplighet väger tungt vid tillsättning av tjänsten.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang!

PRV erbjuder
Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm eller Söderhamn.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/. På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb. PRV:s värdegrunds ledord är Omvärldsfokus, Framåtanda och Engagemang.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 5 juni 2023.

För mer information är du välkommen att kontakta Sabina von Greyerz, enhetschef. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare