Onninen söker Head of eBusiness & marketing!

Onninen söker Head of eBusiness & marketing!

Vi söker dig som vill vara med att utveckla marknad och e-handel för Onninen

Onninen har nyligen genomgått en större förändring och fokuserar nu med full kraft på Infra marknaden. En nylansering av varumärket och fokus på ökad försäljning i våra digitala kanaler är utmaningar vi står inför.

Som Head of eBusiness & marketing är du än viktig kugge i att utveckla Onninen vidare och har en plats i affärsområdets ledningsgrupp.

Du kommer att jobba i en global miljö med stort utbyte av Onninens övriga länder och centrala resurser inom ägaren Kesko i Finland.

Dina övergripande ansvarsområden
Ansvar för hela marknadsprocessen med fokus på Inbound marketing men också att stärka varumärket Onninen.

Du har affärsansvar för eCom kanalerna och svarar mot uppsatta KPI:er.

Ditt ansvarsområde innebär också övergripande utvecklingsansvar för webshopen samt att processer och samarbeten med övriga funktioner inom Onninen fungerar. Du leder ett mindre team som har specialistkompetens inom webshop och koordinerar marknadsfrågor.

Vi ser gärna att du är öppen och kommunikativ person med relevant erfarenhet av e-handel och B2B marketing. Ett krav är goda ledaregenskaper och erfarenhet av att bygga och leda team.
Då teamet är litet kräver det vilja att jobba både operativt och strategiskt.

Onninen är ett internationellt företag där koncernspråket är engelska, så bra kunskaper i engelska är en förutsättning.

För att trivas med arbetet är det viktigt att du är en social person som är driven och kvalitetsmedveten. Vidare ska du vara strukturerad, noggrann och stresstålig, då det periodvis kan vara mycket att göra. Det är också viktigt att du har systemförståelse för ERP och
CMS verktyg.

För oss på Onninen är det viktigast att hitta personer med rätt kompetens och personliga egenskaper för varje tjänst. Därför välkomnar vi alla sökande som uppfyller våra krav oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Vi ser fram emot din ansökan! Ansöker gör du senast den 15 oktober 2019. Urval sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

För frågor angående tjänsten kontakta nuvarande Head of eBusiness & marketing, Lena Sundqvist, tfn 070-358 03 49, lena.sundqvist@onninen.com alternativt COO Kenneth Sandström tfn 070-548 86 35, kenneth.sandstrom@onninen.com
Mer info
Kontaktperson COO Kenneth Sandström
Telefon 019-6033005
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Onninen

Onninen
Sverige erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster inom belysning, elnät, industri, telekom, VA och VVS för proffs. Våra kunder är
VVS-entreprenörer och installatörer, fastighetsbolag, byggföretag samt nätbolag och deras entreprenörer.


Våra medarbetare arbetar för att
våra kunder ska ha en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt. Vi servar våra kunder på ett personligt sätt, såväl online som genom ett fysiskt butiksnät.


Onninen bildar tillsammans med
K-rauta och K-bygg kocernen Kesko Sverige som är bildat av det finska bolaget Kesko. K Group är den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa. K Group bygg- och teknisk handel, med cirka 18 000 anställda, har ett omfattande utbud av produkter för såväl proffs som slutkonsument.
Försäljningen sker genom ett omfattande butiksnätverk, e-handel och digitala tjänster.