Hoppa till innehåll
OIO logotyp

Miljöspecialist till REMONDIS

Publiceringsdatum
04 december 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten
REMONDIS fortsätter att växa och söker nu efter att utöka sin HSQE organisation (Hälsa, Säkerhet, Kvalitet och Miljö) med en erfaren miljöspecialist. Du kommer att vara placerad i Stockholm (Sveavägen), men har även möjlighet att utgå från ett närliggande kontor i regionen som exempelvis Kolbäck eller Enköping.

I denna roll blir ditt ansvar att stödja organisationen utifrån miljölagstiftningen samt arbeta med att samordna miljöarbetet för REMONDIS anläggningar i östra, samt norra delen av Sverige. Du kommer att ha en rådgivande funktion till verksamheten i syfte att säkerställa att man följer rådande lagstiftning, men också vara en partner i miljöfrågor gentemot kunder och myndigheter.

Sammanfattningsvis kommer din roll innefatta följande arbetsuppgifter och ansvar:
 • Stötta anläggningsansvariga i miljöarbetet genom att t.ex. ta fram rutiner för egenkontroll, utföra miljöriskbedömningar och hantera avvikelser
 • Informera, stötta och ge råd i frågor om miljö och rådande miljölagstiftning till produktion, säljorganisation och andra interna intressenter
 • Stödja vid analys av provtagningar och framtagande av åtgärdsplaner vid eventuella avvikelser
 • Sköta kommunikation med myndigheter och arbeta med anmälnings- och miljötillståndsärenden
 • Medverka vid interna och externa revisioner (ISO 9001 och ISO 14001)
 • Genomföra utbildningar och stärka organisationens kompetens vad gäller rådande lagstiftning, avtal, tillstånds etc.
 • Vara en specialist i miljöfrågor rörande pågående och kommande utvecklingsprojekt inom bolaget
Vi söker dig som
 • Har minst 5 års tidigare erfarenhet i rollen som miljöspecialist eller liknande roll inom återvinningsbranschen
 • Har en eftergymnasial utbildning med anknytning till miljöområdet alternativt motsvarande kompetens som erhållits genom relevant arbetslivserfarenhet
 • Talar och skriver flytande Svenska samt Engelska
 • Innehar körkort B
För att lyckas i denna roll behöver du vara trygg inom miljöområdet och är bekväm i att ta initiativ samt involvera kollegor i olika forum när detta krävs för att gå i mål med ett projekt eller uppfylla krav som ställs av externa parter. Att vara en god kommunikatör blir centralt i denna roll då du kommer att behöva samverka och möta individer inom alla delar av bolaget för att lyckas med ditt uppdrag. Du kommer att prata med personer i produktion på anläggningarna, möta anläggningschefer, prata med ledningen, myndigheter, etc. och förväntas kunna anpassa dialogen efter situation och krav.

Om vår partner
REMONDIS är världens tredje största återvinningsbolag och vi ser till att över 30 miljoner ton avfall blir ny råvara - varje år. De verkar i en bransch som verkligen har framtiden för sig och som är en nödvändighet om världen ska ha en ljusare framtid. Man är ett härligt team som utvecklar verksamheten i Sverige för att leverera branschens bästa service inom återvinning. Läs mer om bolaget och deras verksamhet HÄR.

Om anställningen
Detta är ett rekryteringsuppdrag där du blir anställd direkt av REMONDIS. Förhandling om villkor för anställningen sker direkt mellan dig som kandidat och bolaget vi rekryterar till.

REMONDIS kommer att ge dig möjligheten till att arbeta i en stimulerande miljö, inom ett framgångsrikt och kraftigt växande företag. Du kommer att ingå i ett litet men kompetent team där det finns möjlighet till kompetensutbyte och stöttning inom områden där du eventuellt behöver kompetensutveckling. Beroende på dina erfarenheter och kompetens finns möjlighet att anpassa rollen i syfte att få till ett meningsfullt utbyte och partnerskap.

Övrig info
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om OIO
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
OIO logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 dec. 2023 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Marknadsföring
Företagslogga
Göteborgs stad
Försäljning
Företagslogga
Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Upplands-Bro
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga