Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Psykolog rehabiliteringsverksamhet Alviksstrandsskolan, Nytida

Alviksstrandsskolan

Alviksstrandsskolans rehabiliteringsverksamhet är en del av Astrid Lindgrens barnsjukhus vårdkedja för barn och ungdomar som drabbats av en förvärvad hjärnskada. Vi tar emot barn och ungdomar 3-18 år som pga trauma/olycka eller sjukdom (t.ex. hjärntumör eller hjärnblödning) har drabbats av en förvärvad hjärnskada och är i behov av en intensifierad rehabiliteringsperiod. Verksamheten kan liknas vid en bro mellan sjukvården och skolan där insatserna syftar till att förbereda barnet/den unge för återgång till sin ordinära lärmiljö samt till en meningsfull och utvecklande vardag och fritid. Våra viktigaste uppgifter är att stödja eleven i träning för att återfå tidigare färdigheter, göra eleven medveten om sina resurser och på ett lustfyllt sätt skapa möjlighet för eleven att utvecklas optimalt efter sin förvärvade hjärnskada.

Teamet

Vi arbetar i ett interprofessionellt team bestående av psykolog, specialpedagog, pedagog, logoped, arbetsterapeut och fysioterapeut. Något som genomsyrar arbetet på Alviksstrandsskolan är det kontinuerliga och nära samarbetet med övriga teammedlemmar för gemensamma strategier och anpassningar.

Förutom teamsamarbete sker kontinuerlig samverkan med övrig vårdkedja, dvs neurorehabteamet på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Hjärnteamet barn och Hjärnskaderehabilitering unga vuxna. Vi samarbetar också frekvent med barnens hemförskolor/hemskolor samt vid behov med socialtjänst och BUP.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn med kognitiva utmaningar, uppskattar att arbeta i team samt är nyfiken på eller har erfarenhet av att arbeta med rehabilitering. På Alviksstrandsskolan har du möjlighet att få använda den breda kompetens som psykologrollen innebär. Vi arbetar med såväl tolkning och konkretisering av utredningsresultat som kognitiv träning, psykologisk individ- och familjebehandling och handledning. I arbetet har du stor frihet och ansvar vad gäller att planera och genomföra behandling och välja terapeutisk utgångpunkt.

Som psykolog på Alviksstrandsskolan är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillhandahålla kognitiv träning samt erbjuda psykologiskt stöd till såväl barn som familj. Utifrån genomförd utredning och uppdrag från vår primära uppdragsgivare, neurorehabteamet, Astrid Lindgrens barnsjukhus, kartlägger, tränar och stödjer du som psykolog kontinuerligt elevens kognitiva utveckling. Tillsammans med eleven provar du ut och implementerar strategier för att kompensera för och minimera konsekvenser av t.ex. hjärntrötthet, uppmärksamhets- och minnessvårigheter, påverkan på exekutiva funktioner och/eller beteendemässiga utmaningar. Du erbjuder också psykologiskt stöd och behandling till elever och föräldrar i syfte att bearbeta och öka förståelse kring den förvärvade hjärnskadan, öka medvetenhet kring resurser och stödbehov samt i syfte att stödja successiv återhämtning. Du kommer också att vara delaktig i övriga rehabiliteringsinsatser för att bibehålla ett helhetsperspektiv på elevens rehabiliteringsbehov och återhämtning. Tillsammans med övriga teammedlemmar kommer du också stötta eleven till återgång till tidigare skola/förskola eller till en alternativ lärmiljö samt erbjuda handledning till mottagande verksamhet. Vanligtvis är elevens rehabiliteringsperiod 16-30 veckor.

Om dig

Ett grundläggande intresse för att arbeta direkt med barn och unga med kognitiva utmaningar är en förutsättning för att arbeta på Alviksstrandsskolan. Då vi arbetar nära varandra i teamet är god samarbetsförmåga, prestigelöshet och flexibilitet viktiga egenskaper för att du ska trivas. Utöver det är lyhördhet, humor, tålamod samt ett genuint engagemang viktiga egenskaper i såväl mötet med barnen/familjerna som med kollegor och samarbetspartners. Dina uppgifter som psykolog underlättas dessutom av att du är strukturerad, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har god analytisk förmåga på såväl organisations- som, grupp- och individnivå.

Kvalifikationer:

- Psykologlegitimation

Övriga meriter:
  • Kunskap om och intresse för barn och unga med kognitiva funktionsvariationer.
  • Erfarenhet av neuropsykologiskt utrednings- och behandlingsarbete.
  • Vana att arbeta i team
Övrigt

Anställningsform: Vikariat augusti 2023-juli 2024, 75-100 % tjänstgöringsgrad. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdag: 2023-08-14 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2023-04-16

För mer information kontakta: verksamhetschef, leg psykolog Karin Tengelin, karin.tengelin@nytida.se (observera att det inte går att ansöka via email).

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Nytida

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.

I rekrytering inom Nytida lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet
Mer info
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 maj 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se nytida.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare