Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Coacher till daglig verksamhet i Stockholm

Ansök nu
Vill du jobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utveckling? Nu söker vi coacher till våra dagliga verksamheter i Stockholm. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Om rollen
Arbetet innebär att du stöttar personer med förvärvad hjärnskada, intellektuell funktionsnedsättning, autism, demens och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.

Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. En stark önskan hos de flesta är att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. För att hela livet ska upplevas som meningsfullt behövs det ofta någonting mer. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som är livet. Vi ordnar också med utflykter och har externa aktiviteter där vi använder enhetens bil eller åker kommunalt.

I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med deltagaren sätta mål, planera och dokumentera utifrån aktuell genomförandeplan samt ha kontakter med handläggare och nätverk.

Varför är daglig verksamhet viktig för oss?

"Daglig verksamhet är viktigt för att jag gör något meningsfullt och inte bara sitter hemma. Det är en social gemenskap och ett sätt att få kontakt med samhället."
- Robban, arbetstagare, från Danderyd Nord.

"För att jag får vara här och för att jag gillar att få träffa andra människor"
- Karin, arbetstagare, från Nacka Väst.

"Jag gillar att nå fram till en person på riktigt, inte bara ytligt och "det som förväntas" utan att verkligen kunna hitta ingångar hos den jag möter. Jag kallar det "att vara i processen" och glittret i ögonen eller skrattet från hjärtat är kvittot på att jag lyckas. Nytida ger mig utrymmet att få jobba med hjärtat och humorn och det får mig att växa som både kollega och person!
- Vanja, coach, från Alvik Väst
  Om verksamheterna
  Vi har flera verksamheter runt om i Stockholmsområdet. Vårt område är stort, så förutom flera enheter som ligger centralt i Stockholmsområdet har vi verksamheter från Vallentuna till Handen och Hässelby till Nacka.

  Verksamheterna kan skilja sig åt utifrån det olika inriktningar och målgrupper som finns. Vi erbjuder flera aktiviteter som vi valt att dela upp i följande huvudområden; djur och natur, kultur och skapande, träning och hälsa, jobb och utbildning, person och relation.

  Vilken enhet som blir aktuellt för just dig sker i slutstadiet av rekryteringsprocessen. Matchningen av enhet baseras på önskemål, behov och geografisk placering.

  Du har en enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Nytidas dagliga verksamheter är stolta över sitt nära och engagerade ledarskap som ger stor möjlighet till direkt feedback och utveckling. Enhetschef och andra roller kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

  Din erfarenhet och kunskap

  Kravet är att du har en gymnasial utbildning inom vård och omsorg eller likvärdig utbildning. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation.

  Vi ser dock gärna att du har eftergymnasial utbildning, exempelvis som socionom, arbetsterapeut, beteendevetare, fysioterapeut, specialpedagog, hälsopedagog, behandlingsassistent, hantverkspedagog, kandidatexamen i mångfaldsstudier eller liknande. Det är även på de flesta verksamheter ett krav att du har körkort, och meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med några av målgrupperna. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

  Vi ser också att du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Du är prestigelös, modig och ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team, stötta dina kollegor och har alltid våra deltagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

  Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

  Det här erbjuder vi (klicka här)

  Övrigt
  Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
  Arbetstider och tjänstgöringsgrad: dagtid, heltid
  Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  Tillträdesdag: enl. ök.
  Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
  Sista ansökningsdag: 2023-05-29, urval sker löpande
  För mer information kontakta: (endast via mail) lisa.sjolund@nytida.se
  Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

  Ansökan
  Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

  Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
  Mer info
  Kontaktperson
  Nytida AB
  Telefon
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  31 maj 2023 (3 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se nytida.se

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare