Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Coach och aktivitetsansvarig till sysselsättning i Vårberg

Vill du vara en del i en spännande utveckling?

Nytida öppnar en daglig sysselsättning inom SoL och söker nu en coach och aktivitetsansvarig!

Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.


Om rollen
Arbetet innebär att du stöttar personer med psykiska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga sysselsättning har vi en huvudinriktning; den individuella.

Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. För att hela livet ska upplevas som meningsfullt behövs det ofta någonting mer. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som är livet. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med klienten sätta mål, planera och dokumentera utifrån aktuell genomförandeplan samt ha kontakter med handläggare och nätverk.

Om verksamheten:
Nytida öppnar upp en helt ny verksamhet i stora fina lokaler i Vårberg.
Lokalen är beläget granne med vår verksamhet Vårbryggan med gångavstånd till Vårberg centrum samt kommunala kommunikationer.

De insatser som verksamheten erbjuder innebär strukturerade aktiviteter med individuella målsättningar. Det innebär att en individuell plan för deltagarna upprättas där sysselsättningen blir ett sätt att ge ett aktivt vardagsliv med sociala kontakter och en fungerande vardagsstruktur, samt att bidra till återhämtning och framtida arbeten eller studier. De aktiviteter som kommer hållas varierar därför utifrån deltagarnas behov och önskemål.

Det kan innefatta aktiviteter i grupp och individuellt som till exempel musik, kultur, sportaktiviteter, samtal och inte minst samvaro.

Vår målgrupp är personer från 20 år som beviljats insatser inom SoL.

Med bra guidning kan detta bli en unik verksamhet i sitt slag. Därför söker vi dig!

Vi ser gärna att du sedan tidigare har erfarenhet från ex sysselsättning.

Om rollen
I arbetet som aktivitetshandledare ansvarar du för sysselsättningen och lokalen där aktiviteterna bedrivs. Du ansvarar för och planerar sysselsättningen som bedrivs måndag till fredag.

Du ska gärna ha erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning.

Då detta är en verksamhet under uppstart så kommer du ha stort inflytande i hur lokaler och aktiviteter ska utformas.

Kvalifikationer:

Adekvat högskoleutbildning, minst 180 hp. Erfarenhet av målgruppen och möjlighet att se bakom diagnos. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom socialt arbete som exempelvis socionom, arbetsterapeut eller liknande samt erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra individers bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap

Det här erbjuder vi:
  • Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära när du tillsvidareanställs inom Nytida.
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare * Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetstider och tjänstgöringsgrad: 100%, måndag till fredag
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: efter överenskommelse
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
Sista ansökningsdag: 2023-05-01
För mer information kontakta:
Pia Melin, enhetschef. 076-621 72 02 pia.melin@nytida.se
Jens Sedin, verksamhetschef jens.sedin@nytida.se

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 maj 2023 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se nytida.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare