Hoppa till innehåll
Nynas logotyp

Redovisningschef till Nynas AB

Ansök nu
Har du erfarenhet av att arbeta som redovisningschef alternativt redovisningsansvarig i en större koncern med internationell handel?

Drivs du av att arbeta med både operationella och strategiska arbetsuppgifter?

Trivs du att arbeta i en internationell koncern med familjär atmosfär där kulturen präglas av samarbete, engagemang och proaktivitet?

Då kan du vara den redovisningschef som Nynas söker!

Finance Manager Magnus Bränge: "Nynas, och inte minst ekonomiavdelningen, är mitt i en spännande förändringsprocess, med syfte att kunna möte både dagens och framtidens möjligheter och förväntningar. Redovisningschefen har här en nyckelroll i att driva förändring inom ekonomiavdelningen, och för rätt person är det här en fantastisk möjlighet att få kombinera både operationellt arbete som strategisk utveckling."

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Nynas är ett stort och litet bolag samtidigt. Du blir en del av ett globalt team i en dynamisk organisation med familjär atmosfär. Det är en internationell, mångkulturell organisation men samtidigt ett svenskt bolag med lång historik där du som medarbetare får möjlighet att göra skillnad genom att komma med idéer och att strategiskt arbeta med verksamheten. Nynas erbjuder en hög kompetensnivå, internationell exponering, en snäll kultur där goda insatser uppmärksammas. Bolagets tre kärnvärden är samarbete, engagemang och proaktivitet.

Beskrivning av tjänsten

Som redovisningschef för Nynas AB blir du en nyckelperson med din kompetens inom redovisning. Du har personalansvar över 6-7 anställda på redovisningsavdelningen och rapporterar till Finance Manager. Som redovisningschef har du ett stort ansvar för kvalitetssäkring av bolagets redovisning.

Tjänsten är vid Nynas huvudkontor som kommer flyttas till skyskrapan Sthlm 01 efter sommaren.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Personalansvar med ansvar över mål, utvecklingsplaner, rekrytering m.m.
 • Huvudansvaret för redovisningen och årsredovisning för svenska dotterbolagen
 • Övergripande ansvar för månadsbokslut
 • Back-up för olika finansiella rapporteringsstrukturer
 • Redovisning av miljöreserver, periodiseringar och andra operationella uppgifter
 • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor och säkerställa efterlevnad av interna policys
 • Optimera, modernisera och automatisera företagets redovisningsprocesser
 • Kontakt med revisorer och andra externa parter
 • Ad hoc frågor och analyser
Vem är du?

Vi ser gärna att du har följande bakgrund:
 • Utbildad civilekonom eller motsvarande från högskola/universitet
 • Minst 3-4 års revisionsbakgrund
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar
 • Du har god kunskap i löpande bokföring och kontoavstämningar samt huvudansvar över månads- och årsbokslut etc.
 • Du har god förståelse för IFRS-regelverket
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är driven, proaktiv och strukturerad i ditt arbetssätt.
Du behöver ha en hög kommunikativ förmåga då tjänsten innebär kommunikation på många olika nivåer i organisationen.
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Du har dokumenterad erfarenhet av att leda, motivera och engagera personal eftersom denna tjänst innebär personalledning.
Du är nyfiken och flexibel och trivs i en miljö i förändring samtidigt som du har tålamod och förståelse för komplexiteten.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Nynas med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig David Andersson, tel 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Som en del i Invici's rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson
David Andersson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 juni 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Kärnkompetensen är att förädla tunga råoljor till en balanserad produktmix inom två huvudområden: nafteniska specialoljor och bitumen. Nynas fokuserar på att utveckla högkvalitativa produkter som bidrar till hållbarhet genom minskade utsläpp och som stöder den cirkulära ekonomin. Verksamheten är komplex med tredjeparts prissatta råvaror där pris och tillgång hela tiden varierar.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare