Senior Business Controller med teamleadansvar till Nynas AB

Senior Business Controller med teamleadansvar till Nynas AB

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Kärnkompetensen är att förädla tunga råoljor till en balanserad produktmix inom två huvudområden: nafteniska specialoljor och bitumen och verksamheten är global. Bolaget fokuserar på att utveckla högkvalitativa produkter som bidrar till hållbarhet genom minskade utsläpp och som stöder den cirkulära ekonomin. Verksamheten är komplex med tredje parts prissatta råvaror där pris och tillgång hela tiden varierar. Trivs du i en volatil och finansiellt komplex miljö som påverkas direkt av världshändelserna och där du får användning av din djupa förståelse för ekonomistyrning och finansiell strategi? Då söker Nynas AB dig!

I rollen som Business Controller får du använda din analytiska och strategiska förmåga för att bidra med finansiell input till beslutsfattande genom att ex utveckla affärscase eller finansiella modeller. Du kommer att arbetsleda 1-2 business controllers och samarbeta tätt med Sales and Marketing Director som utgår från UK. Du rapporterar till Head of Business Control och kontoret finns i Globen-området i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Senior Business Controller

  • Tillhandahålla ett proaktivt Business Controlling-ledarskap till Sales & Marketing organisationen som innehåller tre produktområden (Naphthenics - Bitumen - Fuels)
  • Tillhandahålla en konsoliderad Sales & Marketing -vy till interna intressenter
  • Att vara bollplank och stöd till VP Sales & Marketing och relevanta ledningsteam
  • Driva Performance Management inom Sales & Marketing i linje med koncernens krav
  • Bidra till att utveckla och effektivisera användande av applikationer och rapportverktyg
  • Ad-hoc-stöd till koncernfunktioner och gruppinitiativ
  • Teamledare Controlling – Sales & Marketing

Kvalifikationer och erfarenhet:
Nynas söker en erfarenhet Business Controller till denna tjänst. Vi söker dig med mångårig erfarenhet av komplex Business Control, gärna från ett producerande bolag med tredje parts prissatta råvaror. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att definiera och utvärdera risker samt drivit gränsöverskridande och tvärfunktionellt samarbete i en internationell miljö. Jobbet kräver stark analytisk förmåga, förmåga att planera, prioritera och arbeta självständigt mot överenskomna mål.

Personliga egenskaper:
Rollen ger dig möjlighet att arbeta i en komplex internationell matrisorganisation med kontaktytor över hela världen och du behöver kunna kommunicera med alla nivåer, såväl med din avdelning som med den yttersta ledningen. Företaget är i förändring och utveckling så nyfikenhet och flexibilitet kommer naturligt för dig. Du får i rollen insyn i många olika delar av verksamheten och integritet och självstyre är viktiga personliga egenskaper för att vara framgångsrik.

Vad erbjuder företaget dig?
Nynas är både ett stort och ett litet bolag samtidigt – vilket ger medarbetarna en unik möjlighet. Du blir en del av ett globalt team i en familjär atmosfär och får alla fördelarna med ett starkt globalt företag som ger möjlighet att utveckla karriären på många sätt. Samtidigt är Nynas ett personligt bolag med en enklare organisationsstruktur, så du aldrig kommer att bli en i mängden.

Här finns medarbetarna från olika länder och kulturer och det finns en tydlig ambition på alla nivåer att agera enligt Nynas tre kärnvärden: dedication, cooperation och proactivity. Nynas är också en arbetsplats med ett modernt synsätt på balansen mellan arbete och fritid och erbjuder en stabil, trygg anställning.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget:
Lösningar för omställningen till ett hållbart samhälle.

Nynas erbjuder bitumen och nafteniska specialprodukter för applikationer som berör människors liv varje dag, till exempel inom elektrifiering och väginfrastruktur. Vår kärnkompetens är att förädla tunga molekyler till högpresterande specialprodukter med lång livslängd. Vi verkar på en internationell marknad med starkt fokus på Europa och vi har ett nära samarbete med kunderna för att skapa lösningar för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i omställningen till ett hållbart samhälle.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 22 feb 2023 (19 dagar kvar)