Teknisk Affärsutvecklare / Business Development Manager

Teknisk Affärsutvecklare / Business Development Manager

Om oss och rollen
Vi sätter världen i rörelse!

Nord Drivsystem är en ledande tillverkare av drivteknik för mekaniska och elektroniska lösningar. Vi erbjuder växlar, motorer, industriväxlar, motorstartare och frekvensomriktare tillverkade i egen fabrik i Tyskland.

Nu söker vi en erfaren och strategisk Affärsutvecklare / Senior Business Development Manager med kompetens från komplex teknisk försäljning i stor skala. Vår affär är idag mest utbredd gentemot OEM och Distributör/samarbetspartner och ditt uppdrag blir att stärka Nord Drivsystems närvaro och affär hos kundgruppen Slutanvändare. Som Affärsutvecklare hos oss ansvarar du för att identifiera och driva affären på nationell nivå mot såväl nya som befintliga kunder som består av stora konton med betydande potential.

Våra säljcykler är ofta längre med ett större antal beslutsfattare, vilket förutsätter att du har en strategisk höjd och fallenhet för komplexa affärer där tekniska lösningar står i fokus samt ett genuint intresse för kundernas utmaningar och deras vardag. När affären är i mål, lämnar du sedan med varm hand över till våra Account Managers och vår tekniska organisation som säkerställer leverans och som även ansvarar för att utveckla kunderna vidare. I vissa fall, finns även möjlighet för dig att fortsätta utveckla kunden - det viktigaste är att vi väljer den väg som gynnar våra kunder och vår affär. Den här rollen passar alltså dig som drivs av att driva nykundsförsäljning av komplex karaktär. Det gör du genom egen försäljning, vara ett stöd i säljprocesser och bygga goda relationer såväl internt och externt.

Till den här rollen söker vi dig som vill arbeta med Nord Drivsystem långsiktigt i syfte att utvecklas tillsammans med företaget. Vi söker också dig som stimuleras av utmaningen att ha ett tydligt mål men där du själv ritar kartan om hur du ska ta dig dit.

Du utgår med fördel från vårt kontor i Upplands Väsby i Stockholm, men för rätt person finns även möjlighet att utgå från Göteborg. Då dina kunder finns över hela Sverige, söker vi dig som kan resa i tjänsten. Vi uppskattar antalet resdagar med övernattningar till ca 20-30 per år och du ansvarar själv för att strukturera och planera din tid.

Vi erbjuder
  • Chansen att vara en del av ett välmående, globalt och solitt familjeföretag där vi återinvesterar majoriteten av vår vinst i verksamheten
  • En spännande, affärskritisk och viktig roll för vår fortsatta tillväxt och framgång
  • Frihet under ansvar där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; att bedriva konsultativ teknisk försäljning mot kunder
  • Möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss
Om dig
För att vara framgångsrik och trivas hos oss behöver du vara nytänkande, reflekterande och strukturerad. Du har erfarenhet från att arbeta med komplex teknisk försäljning, företrädelsevis inom mekanikområdet och du har förmåga att se helheter och upptäcka nya möjligheter. Vidare har du en naturlig fallenhet för att nätverka både externt och internt och är en säljare som kan kommunicera på alla nivåer. Du förstår våra kunders vardag, du vågar utmana och komma med nya infallsvinklar. Din analytiska förmåga gör att du på ett naturligt sätt blir en rådgivare för kunden och kan se tekniska samband. Naturligtvis har du även Nord Drivsystems samlade tekniska kompetens i ryggen.

Vi söker dig som
Triggas av att komma till en marknadsledande aktör som erbjuder egentillverkade premiumlösningar och som;
  • Har gedigen erfarenhet från B2B uppsökande teknisk försäljning gentemot Industrikunder
  • Erfarenhet av att ha sålt gentemot stora kunder inkl. multi-stakeholder management
  • Proven track record av nykundsförsäljning på strategisk nivå
  • Lätt identifierar affärer och lösningar som genererar kundnytta
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Kände du precis att det stod ditt namn på den här annonsen? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi tillämpar löpande urval!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin på kristin.axelsson@salesonly.se eller 0760001889. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 28 mars 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.