Hoppa till innehåll
Nobina logotyp

CISO till Nobina i Stockholm

Ta ägandeskap över informationssäkerheten som CISO hos Nobina i Stockholm som befinner sig i en teknisk och digital tillväxtfas!

Nobina är Nordens största operatör inom kollektivtrafik och ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter. Hos oss är du delaktig i resan mot ett mer hållbart samhälle samtidigt som du driver och utvecklar vårt informationssäkerhetsarbete med nordiskt och koncernövergripande ansvar. Du kommer på koncern- och bolagsnivå jobba både operativt och strategiskt kopplat till kravställning, riskhantering och uppföljning.

Vi erbjuder dig
  • En roll med mandat där ditt arbete berör hela koncernens organisation
  • En snabbrörlig verksamhet med målsättning att alltid komma framåt i arbetet
  • Utrymme att tänka nytt och tänka längre i en stimulerande arbetsplats med ett härligt och kompetent gäng kollegor
Det här gör du hos oss

Våra informationstillgångar måste finnas tillgängliga, vara korrekta och spårbara för att säkerheten ska kunna upprätthållas. Du tillhandahåller den vision och strategier som är nödvändiga för att säkerställa detta genom att kommunicera risk till organisationen samt skapa och upprätthålla policyer och stödjande processer. Rollen innebär en aktiv balansgång mellan strategisk planering och operativ problemlösning.

I ett tätt samarbete med bland annat IT-avdelningen, Projektkontoret, Inköp och HR kommer du fokusera på att:
  • Löpande prioritera och agera rådgivare vid riskbedömningar samt bidra till lösningar där du ser förbättringsbehov
  • Vidareutveckla Nobinas informationssäkerhetskrav utifrån både kommande och gällande regelverk och lagar
  • Ta fram och utveckla styrdokument för informationssäkerhet samt fortsätta utveckla Nobinas ledningssystem inom informationssäkerhet
  • Arbeta med vissa dataskyddsfrågor inom ramen för bolagets löpande dataskyddsarbete
  • Arbeta med utbildning, rådgivning och stöd riktad till de olika verksamheterna i Nobinakoncernen samt kontinuerligt höja säkerhetsmedvetenheten
  • Stötta anbudsprojekt i offentliga upphandlingar och påverka kommande kravbild vad gäller informationssäkerhet i kollektivtrafiken
Ditt team och arbetsplats

Rollen är placerad direkt under chefsjuristen och Chief Compliance Officer på koncernjuridik och du kommer ha ett nära samarbete med IT organisationen. Dina närmaste sparringpartners är IT säkerhetschefen, IT-Driftschefen samt Nobinas cybersäkerhetsteam men du kommer även ha kontakt med hela verksamheten på både operativ och strategisk nivå så som ledningsgruppen, lokala ledningsstrukturer samt process- och systemansvariga runt om i verksamheten.

Vi sitter på Nobinas kontor i Västra Skogen.

Mer om dig

Som person är du drivande, utåtriktad, systematisk och trivs bäst i en roll där du får arbeta självgående och ta initiativ. Du motiveras av att förbättra och effektivisera säkerhetsarbete med ett problemlösande och resultatorienterat förhållningssätt. Vi tror att du trivs i en arbetsmiljö där du är motorn i projekt och gillar att paketera budskap, har breda kontaktytor och ser det som naturligt att knyta nya kontakter och bygga relationer. Du har ständigt affärsnyttan i fokus och fattar dina beslut efter noggrann riskbedömning.

Du har ett par års erfarenhet av riskhantering och informationssäkerhet samt har jobbat praktiskt med ledningssystem och regelverk som exempelvis ISO 27001 eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning och av att ta fram presentationsrapporter för ledningsgrupper. Utöver det har du god förståelse för IT och juridik inom informationssäkerhet och har tidigare hanterat leverantörsförhandlingar. Har du även jobbat med förändringsarbete eller dataskyddsfrågor är det ett plus.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Gustaf Hallqvist Osterman
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 mars 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Nobina, Nordens största kollektivtrafikföretag med flera olika bolag. Hos oss jobbar 12 000 människor varje dag för att hitta lösningar på ditt vardagspussel och på samhällets stora utmaningar. Det är inte alltid enkla frågor att lösa, men vi är väldigt glada för att du har valt att följa med oss på resan. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.

I koncernen ingår även flertalet Carebolag som är specialiserade på resor för personer med särskilda behov samt bolag inom hemtjänst. Företaget har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare