Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

RISK & STYRNINGSSPECIALIST TILL BANKGIROT

Publiceringsdatum
01 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu


Bli en nyckelspelare i utvecklingen av Bankgirot, hjärtat av Sveriges betalningsinfrastruktur med en imponerande historia. Har du en bakgrund inom cybersäkerhet och risk, samt drivs av förändringsledning, då kan du vara vår nästa Risk och Styrningsspecialist. Vi är på en spännande resa som bolag och som Risk och Styrningsspecialist kommer du att vara spindeln i nätet för styrning och riskriskhantering inom cybersäkerhet för det svenska betalsystemet. Tillsammans med våra säkerhetsexperter kommer du att arbeta för Bankgirots fortsatta roll som en trygg kugge i betalsverige.

Din vardag

Som Risk och Styrningsspecialist på Bankgirot är du en nyckelperson i ett tjugo personers starkt team. Din roll innebär att du leder och utvecklas som den centrala kraften inom riskhantering, särskilt inom cyberområdet, som utgör en kritisk del av det svenska betalsystemet. Ditt ansvar inkluderar allt från att utforma arbetssätt till att identifiera, mäta, analysera och rapportera operationella risker. Du kommer även att ha en aktiv roll i att utbilda och stödja verksamheten för att stärka styrningen inom området. Du arbetar både praktiskt med dagliga riskuppgifter och driver utvecklingen inom säkerhetsområdet, i nära samarbete med Bankgirots riskfunktioner i både första och andra linjen samt resten av organisationen. Dessutom koordinerar du verksamhetsplanering och rapportering för Säkerhetsavdelningen och är engagerad i vår processutveckling.

Vi befinner oss i en fas där vi implementerar nytt systemstöd för flera delar av vårt arbete, vilket ger dig en unik möjlighet att påverka den framtida riktningen. Du kommer att samarbeta nära med våra säkerhetsexperter, som är specialister inom områden som informationssäkerhet, IT-säkerhet, dataskydd och säkerhetsskydd. Säkerhet på Bankgirot innefattar såväl teknisk som fysisk säkerhet, dataskydd och informationssäkerhet.

Tillsammans med övriga medarbetare på Bankgirot kommer du att vara med och säkerställa en trygg betalningsmiljö för både idag och imorgon.

Vem är du?

Vi värdesätter en relevant akademisk bakgrund och flera års erfarenhet från liknande befattningar. Erfarenhet från bank- eller revisionsverksamhet inom branschen är en fördel. Kunskap inom riskhantering samt förståelse för relevanta regelverk och ramverk som FFFS 2014:5, ISO27000 och NIST CSF är meriterande. Förmågan att förklara risker för personer utan erfarenhet inom riskområdet och att anpassa kommunikationen efter mottagarens behov är viktig.

Vi söker dig som:

  • Besitter bred kunskap inom IT med specialisering inom informationssäkerhet.
  • Har genomfört relevant eftergymnasial utbildning och har minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant område.
  • Har erfarenhet från riskhantering och övergripande styrning på säkerhetsområdet.
  • Har erfarenhet från förändringsledning
  • Är proaktiv och engagerad i att utveckla och förbättra processer.
  • Är strukturerad med fokus på att säkerställa sammanhängande rapportering.
Det är meriterande om du:

Har dokumenterad erfarenhet av Bankgirots styrande regelverk, relevanta regulatoriska krav och branschpraxis inom informationssäkerhet.

Kort intervju med Filip Elgstedt, Chef Information Security Officer:
Vad lockade dig till att fortsätta din karriär hos Bankgirot?

Bankgirot har en kultur som smittar av sig, den är omhändertagande och tillåter dig att vara den du är. Det är även en öppen och affärsmässig kultur som tar säkerhet på största allvar vilket också genomsyrar allt arbete vi gör, det gör det till en rolig organisation att bedriva säkerhetsarbete i!

Vilken förändringsresa har bankgirot gjort sedan du började?

Under mina snart fyra år på Bankgirot har vi förändrat och förbättrat nästan alla aspekter av säkerhetsarbetet, vi har infört en stor mängd tekniska hjälpmedel, arbetet om styrningen, förbättrat vår kravställning och uppföljning och inte minst vår riskrapportering och mer ska det bli!

Vilken resa står Bankgirot inför?

Vi ska nu styra om organisationen från nedläggning till uppbyggnad av ett nytt clearinghus, en spännande resa som kommer innebära många förändringar, stora investeringar och många roliga utmaningar att sätta tänderna i. Är du taggad?

Vad erbjuder vi?

På Bankgirot blir du en del i ett företag med en viktig och central roll i betalsverige. Vi på Bankgirot är stolta över vår inkluderande företagskultur där medarbetarna är i fokus, och vi hoppas att du vill vara en del av den. För oss är hållbarhet och balans i livet viktigt och därför har jämställdhet, arbetsmiljö och hälsa en naturlig plats i vår vardag. Vi erbjuder dig bra anställningsvillkor och personalförmåner.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Janin Perez på janin.perez@nexergroup.com alternativt på mobil +46 708 12 04 57

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om Bankgirot

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.

Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 jan. 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Försäljning
Företagslogga
Lidköping
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb