Hoppa till innehåll

EXPERT USER PAYROLL TO SCANIASöker du en spännande möjlighet som erfaren och engagerad specialist inom området lön och förmåner? Scania genomgår en spännande omställningsfas inför framtiden, med betydande utvecklingsmöjligheter inom ansvarsområden och produktportfölj. Din uppgift blir att vara en central användare i systemet med fokus på att förbättra processer och maximera systemets potential för framtida utveckling.

Din roll som Expert User Payroll

Som Expert User Payroll på Scania spelar du en avgörande roll i att underhålla och vidareutveckla vårt interna lönesystem. Du kommer att ha nära samarbete med produktägaren och kommer ha en nyckelroll i att säkerställa att systemet uppfyller de interna användarnas behov, inklusive lönespecialister, löneteam och redovisningspersonal.

Du kommer att ansvara för att hantera och optimera de system och teknologiplattformar som används för löneadministration inom organisationen. Detta inkluderar installation, konfiguration och uppdateringar av lönesystem och dess tillhörande programvara, samt säkerställande av korrekt och uppdaterad lönerelaterade data. Du arbetar aktivt med att optimera lönehanteringsprocesser genom att identifiera och implementera effektiva lösningar, inklusive automatisering av rutinmässiga uppgifter.

Din profil

För att trivas i rollen är det av största vikt att vara intresserad för systemfrågor inom lön och förmåner. Noggrannhet och analytiskt tänkande är avgörande, liksom förmågan att hantera både övergripande krav och detaljer. Stark kommunikationsförmåga, samarbetsfärdigheter och en drivkraft att förbättra och optimera processer är också betydelsefullt. Att vara självständig, organiserad och effektiv problemhantering är centrala aspekter i din roll. Dessutom värderar vi din förmåga att dela kunskap och kommunicera på ett pedagogiskt sätt.

Bakgrund och erfarenhet:

  • Eftergymnasial utbildning inom lön, IT eller motsvarande erfarenhet med kompetens inom både lön och system förståelse.
  • 2-3 års erfarenhet av arbete med SD Worx Lön eller liknande lönesystem för Sverige.
  • Erfarenhet av arbete som systemspecialist inom lön, expert user/key user, systemförvaltare eller lönespecialist med fokus på systemförvaltning.
  • God erfarenhet av systemkonfiguration och underhåll för molnbaserade lösningar (SaaS, PaaS).
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Meriterande erfarenhet av SQL och Jira, samt erfarenhet av SFTP- och API-baserade integrationer till andra system (HRIS, förmånsportaler, tids- och frånvarorapporteringssystem, reseräkningssystem, bokföringssystem m.m.).
Intresserad av att göra skillnad? Få mer information här!

Vi samarbetar med Nexer Recruit i denna rekrytering. Kontakta rekryteringskonsult Janin Perez på janin.perez@nexergroup.com eller ring +46 708 120 457 om du vill veta mer om tjänsten. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi tar emot ansökningar löpande, och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras.

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transporter, tillsammans med ett omfattande produktnära serviceerbjudande. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2022 levererade vi 80 200 lastbilar, 5 000 bussar samt 13 400 industriella och marina kraftsystem till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 170 miljarder SEK, varav över 22 procent var relaterat till tjänster. Grundat 1891 är Scania idag verksamt i över 100 länder och sysselsätter cirka 57 000 personer. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Produktion sker i Europa och Latinamerika med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information, besök: www.scania.com.Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 jan. 2024 (48 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Karlsborg
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga