Hoppa till innehåll
Multivac AB logotyp

Teknisk säljare / Account Manager

Ansök nu

Teknisk säljare / Account Manager
Mellersta och södra Sverige

Multivac befinner sig i en expansiv fas och förstärker nu med en teknisk säljare / Account Manager som kommer att sälja tekniska förpacknings-, och automationslösningar till kunder inom segmenten Medical Cosmetic Pharmaceutical (MCP) och Industrial Consumer Products (ICP).

Multivac är en världsledande leverantör av förpacknings-, och automationslösningar för alla sorters livsmedel, Life Science-, hälso- och industriprodukter. Multivac har fördelarna av att vara ett mindre företag, men också stabiliteten och resurserna av ett stort företag, då de ingår i en global koncern. 

Vi erbjuder
På Multivac får du arbeta i en platt organisation bestående av 35 skickliga kollegor som ställer upp för varandra. Multivac vill se dig utvecklas och växa och för dem är det viktigt att du som anställd känner att du får den utveckling och kompetens som du behöver. Du får därför en gedigen introduktion till såväl deras produkter som deras organisation.

Är du driven och har en god kunskap av teknisk försäljning mot MCP/ICP-branschen så är detta helt rätt tjänst för dig! 

Vad säger Mads Boel, Development Manager MCP/ICP om hur det är att jobba på Multivac?

"På Multivac har vi en hög flexibilitet i upplägget att lösa uppdrag och planera det dagliga arbetet. Den övergripande visionen och målet är att göra Multivac-varumärket välkänt och vara preferred supplier inom Medical Device och Pharma-branchen på den svenska marknaden.

Som teknisk säljare är det mycket viktigt att vara en självgående och motiverad person i uppgiften att få varumärket Multivac att marknadsföras mot branchens olika potentiella kunder. Det är viktigt att finna det naturligt att ta initiativ och vara kreativ i sitt förhållningssätt till marknaden. En stark säljprofil med branchkunskap och teknisk känsla/kunskap är mycket relevant för att lyckas."

Vad säger Filip Hermansson, teknisk säljare om hur det är att jobba på Multivac?

"Anledningen till att jag hamnade på Multivac för sju år sedan var att jag lockades av att jobba med många olika maskintyper och automationslösningar under ett starkt varumärke. De största fördelarna är att vi har stor möjlighet att planera vår egen tid, och svarar för vårt eget resultat.

Det är ett omväxlande och spännande jobb, vi jobbar oftast med olika projekt parallellt och har mycket kontakt med kunder och olika produktexperter inom koncernen. Stämningen är god, vi är en ganska tajt säljgrupp som hjälper och stöttar varandra."

Arbetsuppgifter 
I rollen som teknisk säljare / Account Manager kommer du att arbeta med teknisk försäljning av förpackningsmaskiner och automationslösningar där du ansvarar för hela processen. Arbetet innebär både nykundsbearbetning och utveckling av befintliga kunder, främst mot kunder inom pharma- och medtech-industrin samt olika industriföretag. Du kommer att driva säljaktiviteter, presentera tekniska lösning som passar kundernas individuella behov bäst, men också driva försäljningen av förbrukningsmaterial och eftermarknadstjänster.

Vår tekniska projektgrupp stöttar med teknisk kompetens och att hitta rätt lösningar samt hjälper till att driva befintliga projekt vidare i processen. Prisförhandlingar sköter man antingen själv eller får stöd av Development Manager MCP/ICP alternativt VD. 

  • Arbeta med att identifiera möjliga leads och kundprojekt
  • Försäljning av förpackningsmaskiner, automationslösningar och förbrukningsvaror
  • Bidra till stödjande försäljningsaktiviteter på marknaden t.ex. genom att delta i mässor 
  • Rådgivning med kund angående finansieringslösningar 
  • Samla kunskap om marknaden och kommunicera till resten av företaget

Distriktet du kommer bearbeta täcker hela Sverige men med fokus på området Gävle i öst till Göteborg i väst och nedåt, det kommer även innebära säljarbete på den finska marknaden. Beroende på bostadsort kommer du att utgå från Lund, där vi har vårt svenska huvudkontor, alternativt utgår du hemifrån.

I rollen rapporterar du till Development Manager MCP/ICP Scandinavia, Mads Boel.

Din profil 
I rollen som Account Manager är det viktigt att du har en hög teknisk kompetens och insikt i kundernas utmaningar. Du har en stor förståelse och respekt för kundsegmentet där långa processer och valideringar är vanligt förekommande. Försäljningscyklernas längd kräver uthållighet och målfokus. Du bör ha en solid bakgrund av försäljning.

Kvalifikationer 

  • Relevant utbildning "kopplad" till branchen
  • Flera års erfarenhet av teknisk försäljning mot pharma / medtech
  • Kommunicera obehindrat på engelska i såväl tal och skrift
  • B-körkort

Kontakt och ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Sara Persson, 0720-712688 och Christofer Dahlman, 0702-46 93 00 på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Om Multivac 
Sedan 1961 har den tyska koncernen Multivac levererat förpackningsmaskiner och automationslösningar till kunder världen över. Koncernen är branschledande när det kommer till den tekniska utvecklingen av förpackningsmaskiner och automationslösningar för livsmedels- och pharma-/medicalindustrin. De är en globalt ledande tillverkare av integrerade förpackningslösningar. Förutom tillverkning av förpackningsmaskiner ligger deras fokus även på lösningar för skivning, märkning och etikettering samt för kvalitetsinspektion och handhavande av produkter. Deras ställning på marknaden bygger på innovativ spjutspetsteknik, en omfattande produktportfölj samt mångårig expertis och erfarenhet. Deras kunder drar nytta av deras grundliga process- och automationskunskaper samt deras närhet till kunderna.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juli 2023 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare