Hoppa till innehåll

Svetsare till Hammarbydepån

Om arbetsplatsen
MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och tillsammans är vi över 700 tågtekniker, ingenjörer, rangerare, växlare, planerare och många fler som möjliggör människors vardag och äventyr. Vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanas och pendeltågens fordon i nio depåer runt om i Storstockholm samt Mälartågs fordon i Eskilstuna. Vi är ett av sju bolag inom MTR Nordic AB och ihop med 6200 andra medarbetare får vi samhället att rulla varje dag.
Läs mer på MTR Nordic.se

Arbetsuppgifter
Vill du helt kunna fokusera på din svetsning? Välkommen till oss på MTR Tech och hammarbydepån! Väl belyst, ordning och reda och den allra senaste utrustningen så att du kan göra vad du gör bäst. Jobba hos oss!

Din roll hos oss
I rollen som svetsare arbetar du mesta delen med svetsning, slipning och kapning. Men även andra arbetsuppgifter i form av demontage/montage, reparationer och underhåll ingår i tjänsten.

Arbetet innebär:
* Svetsning, slipning, kapning och fogberedning vid reparation av spårfordon och komponenter till dessa.
* Delta i utveckling och utvärdering av svetsmetoder, för olika reparationer.
* Reparationer, underhåll, montage och demontage av spårfordon och komponenter.

Kvalifikationer
Tjänsten kan vara fysiskt krävande då det förekommer i trånga utrymmen samt på och under tunnelbanevagnen. MTR är certifierade för svetsstandard SS-EN-15085, vilket ställer höga krav på dokumentation av utförda svetsarbeten.

Vidare ser vi att du har:
* Utbildning inom svets och/eller erfarenhet av arbete med svets (du har eller har haft svetsarprövningar i metoderna 135/138, 136 eller 141 i Rostfria material)
* Du har erfarenhet av MIG/MAG//TIG
* Du har erfarenhet av att arbeta i en miljö där det ställs höga krav på dokumentation, kvalité och säkerhet
* Du har erfarenhet av WPS och att följa instruktioner/protokoll
* Meriterande med IW utbildning inom metoderna 135 och 141
* Meriterande om du har verktygsvana
* Meriterande om du har erfarenhet av fogberedning och slipning
* God förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift

Vem är du?
För att lyckas i rollen som svetsare utför du dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du arbetar systematiskt och gillar att hitta och lösa problem. Du kommer ingå i ett team varför du behöver ha god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Övrigt
På MTR Tech jobbar nästan 600 tågtekniker och reparatörer, ingenjörer, växlare, svetsare och många andra yrkesgrupper med fordonsunderhåll inom tunnelbana och järnväg, för att se till att samhället hålls i rullning, idag och för nästa generation. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering i Hammarbydepån vid Blåsuts tunnelbanestation. Vi tillämpar provanställning. Arbetstid är förlagd till 2 skift, måndag till fredag.

MTR vill att våra svetsare trivs och erbjuder därför ett förmånspaket där bland annat friskvård ingår. Utrustningen som används är utvald av våra svetsare och håller högsta kvalité och komfort.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV. Personligt brev behövs ej. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av hälsoundersökning inklusive alkohol- och drogtestning, i enlighet med de krav Transportstyrelsen ställer. En kontroll av belastningsregister kommer att genomföras.

Varmt välkommen med din ansökan!
MTR Tech
MTR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
31 dec. 2023 (31 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
MTR Tech Rekrytering
Email
https://www.mtrnordic.se/jobba-med-oss/vara-vanligaste-yrken1/svetsare/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Västerås
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Industri & Anläggning
Företagslogga

Liknande Jobb

Upplands-Bro
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Industri & Anläggning
Företagslogga