Hoppa till innehåll
MTR logotyp

Nu stärker vi upp vår driftledningscentral med nya kollegor

Ansök nu
Om arbetsplatsen
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Arbetsuppgifter
Driftledningscentralen, själva motorn för MTR Pendeltågen och Mälartåg, letar nu efter dig med erfarenhet av liknande roller som präglas av service och koordinering. Som en lösningsorienterad person har du förmågan att övervaka och leda driften av trafiken samt säkerställer en säker och punktlig trafik. Du räds inte av problem utan motiveras av att lösa dem. Genom att ta stort eget ansvar i att hitta optimala lösningar för att minimera störningar i trafiken kommer du vara en nyckelspelare i Stockholm och Mälardalens kollektivtrafik. Ett urval av arbetsuppgifter: - Initiera lösningar för att snabbt kunna korrigera störningar - Övervaka och leda driften av trafik - Kortsiktig (inom närmaste dygnet) operativ personalledning - Hantera kritiska situationer, genom att styra tillgängliga resurser utefter bästa effektivitet - Hantera och aktivera larm och sköta koordination internt och externt I ditt arbete kommer du även att ha mycket interaktion och samverkan med övriga medarbetare inom och utanför Driftledningscentralen i frågor som rör informationsinsatser, fordonsomlopp samt i bemanningsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * Har minst en gymnasial utbildning eller motsvarande. * Har några års erfarenhet av likande arbetsuppgifter med operativt ledarskap eller driftledning i fokus * Meriterande med erfarenhet av att arbeta med IVU * Är en van IT-användare Du kommer under början av din anställning erhålla den utbildning som krävs för rollen. Dina färdigheter och personlighet: På driftledningscentralen arbetar du med effektiva lösningar, ibland i stressiga situationer. Vi söker vi dig som har ett stort servicemind, är strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att hantera flera plötsliga händelser samtidigt, med god koordineringsförmåga och god kommunikation gentemot övriga funktioner inom Driftledningscentralen och externa parter. Att tänka nytt är något vi värdesätter högt. Vidare söker vi dig som är lugn och metodisk. Du är även en lagspelare och trivs med många kontaktytor.

Övrigt
Förmåner Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX. Vi sätter samhället i rullning MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se. Vi kommer att intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan idag. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Madelene Eriksson
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare