Hoppa till innehåll
MTR logotyp

IT-Drifttekniker

Ansök nu
Om arbetsplatsen
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker ingår du i ett team som består av sju medarbetare och rapporterar till chefen för IT Operations. I rollen kommer du att säkerställa den dagliga leveransen och fortsätta att optimera och utveckla infrastrukturen. Du kommer att ha en viktig roll mot leverantörer och delta i att driva en fortsatt teknisk modernisering av MTRs IT-miljö. Som drifttekniker ingår det i jobbet att: * Driva en teknisk modernisering av IT-miljön * Drifta och administrera MTR:s IT-infrastruktur * Administrering och drift av Microsoft 365 och Azure * Delta i projekt som teknisk specialist med ansvar för den IT-infrastrukturella leveransen * Kravställa mot MTRs leverantörer * Ärendehantering För att lyckas i denna roll trivs du med att jobba i team och har förmågan att förklara komplex teknik på ett okomplicerat språk. Du är dessutom van att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Som person är du nyfiken och en driven teamplayer.

Kvalifikationer
* Relevant eftergymnasial utbildning * Minst 3 års erfarenhet som drifttekniker eller likvärdig roll * Erfarenhet och god kunskap av Microsoftplattformen, Microsoft 365 och Azure * Gediget intresse för teknik * Grundläggande förståelse för nätverk, brandväggar * Flytande svenska och engelska i tal och skrift Meriterande * Erfarenhet av ITIL Service Management * Arbetat i en kravställande roll på kundsidan eller motsvarande roll på leverantörssidan

Övrigt
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Förmåner Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX. Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Potential. Ansök via: https://pnty-apply.ponty-system.se/novarepotential?id=788 Vid frågor vänligen kontakta lana.haddad@novare.se. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Lana Haddad
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare