Hoppa till innehåll
MTR logotyp

Gruppchef Lokalvård Station

Ansök nu
Om arbetsplatsen
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Arbetsuppgifter
Vi söker en gruppchef till avdelningen lokalvård station. Du kommer att ansvara för stationsvården på tilldelat område. Tillsammans med områdeschefen ansvarar du för att säkerställa leveransen av stationsvården gentemot våra uppdragsgivare. Rollen som Gruppchef är operativ i den dagliga driften med vissa strategiska inslag. I tjänsten ingår personalansvar för cirka 35-40 lokalvårdare. Att ha ett coachande förhållningssätt är en grundpelare i vårt ledarskap och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap och är ofta ute och träffar dina medarbetare på stationerna. Rollen som gruppchef innefattar personalledning, utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten och arbetsmiljöansvar för din personalgrupp. Dina huvudsakliga uppgifter är: * Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare. * Säkra att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner och med rätt behörigheter. * Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom ditt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen. * Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans. * Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter. Tjänsten är på heltid dagtid men för att du ska få möjlighet att träffa alla dina medarbetare förekommer även visst helg- och kvällsarbete. Du ingår i ett team med andra gruppchefskollegor och rapporterar till Områdeschef. Som Gruppchef arbetar du med frihet under ansvar och tjänsten förutsätter att du fördelar din tid mellan dag och nattarbete då dina medarbetare arbetar skift. På varje skift finns också Teamledare som hjälper dig med den dagliga leveransuppföljningen.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som Gruppchef hos oss är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Vidare har du: * Minst en gymnasial utbildning och det är meriterande om du har en eftergymnasial examen * Minst tre år erfarenhet från en liknande roll med fullt personalansvar * Erfarenhet av arbete inom lokalvård är meriterande * Goda kunskaper i både svenska och engelska * Goda kunskaper i Officepaketet * B-körkort

Övrigt
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Förmåner Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX. Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tadesse Habte, Områdeschef Station, via tadesse.habte@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Tadesse Habte
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare