Hoppa till innehåll
MTR logotyp

Driftledare Fordon DLF till MTR Tech

Om arbetsplatsen
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se. MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Arbetsuppgifter
I rollen som Driftledare Fordon (DLF) kommer du huvudsakligen arbeta i nära samarbete med trafikdepåerna och Pendelns Driftledningscentral (DLC) med driftledning och planering av tekniskt fordonsunderhåll på pendeltågen. Du har ett helhetsperspektiv och säkerställer att den dagliga operativa driftledningen och planeringen fungerar för trafik och underhållsproduktionen på ett säkert sätt. * Förbereda underhållet av pendeltågens fordon med utgångspunkt i lagd underhållsplan, inrapporterade skador, tidigare planering och återkoppling från genomfört underhåll. * Operativt driftleda pendeltågen i tät samverkan med övriga delar av pendeltågens Driftledningscentral (DLC) och Pendeltågens tre verkstäder för att skapa de bästa förutsättningarna för ett effektivt fordonsunderhåll. * Bokar in fordon i verkstad med nödvändiga arbetsinsatser i vårt underhållsplaneringssystem (Maximo). * Gradera allvarlighetsgraden av skadorna på fordonen och prioritera på ett kostnadseffektivt sätt så att säker trafiksättning av fordon möjliggörs på kort och längre sikt. * Kontinuerligt uppdatera planeringen baserat på hur trafiken utvecklar sig under trafikdygnet.

Kvalifikationer
Som person är du strukturerad, noggrann och har god prioriteringsförmåga. Du har en god social förmåga då rollen har många samarbetsytor. När du arbetar har du även ett proaktivt förhållningssätt och förstår vikten av att följa upp ditt eget planeringsarbete. Du gillar att arbeta mot mål och drivs av att ständigt söka nya vägar för att förbättra din prestation. * Erfarenhet från underhållsbranschen och har arbetat med verkstadsplanering, underhållsplanering eller skadeberedning. * Meriterande om du tidigare har arbetat inom tågbranschen. * Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel * God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med andra. Det kan även förekomma text på engelska.

Övrigt
Vi har pendeltågsdepåer på tre olika platser i Stockholm; Bro, Älvsjö och Södertälje. I tjänsten som DLF kommer du arbeta mot samtliga pendeltågsdepåer men är själv stationerad på pendeltågens Driftledningscentral (DLC) på Stockholms centralstation. Vi söker just nu en DLF som rapporterar till planeringschef och avser heltid med arbetstider förlagda på skift på dag, eftermiddag, natt och helg. Förmåner Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX. Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hivi Hirori, hivi.hirori@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Hivi Hirori
Email
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare