Hoppa till innehåll
Motum AB logotyp

Systemförvaltare hos Motum AB

Ansök nu
Om tjänsten
Som systemförvaltaren hos Motum är du en del av vår IT-organisation som arbetar med att säkerställa att det finns lämpliga systemstöd för verksamhetens processer. Du kommer att arbeta med att upprätthålla, samordna och vidareutveckla våra IT-system med ett fokus på Ataio, i nära dialog med verksamheten och leverantörer.

En stor del av rollen innebär att säkerställa att verksamheten får rätt stöd. Du fångar upp behov och krav som du översätter och koordinerar tillsammans med IT-organisationen och leverantörer. Du har en nära dialog och samarbete med verksamheten för att förstå och fånga upp deras behov.

I rollen ingår skapande och implementering av en långsiktigt hållbar systemförvaltningsmodell för bolagens system. Denna roll är delvis ny inom Motum, vilket ger dig stora möjligheter att utveckla Motums systemförvaltning mot framtida mål.

System som du kommer att förvalta är:
 • Ataio – verksamhetssystem
 • Cognos – Konsolideringssystem ekonomi
 • Advania – operativ IT förvaltning
 • Integrationer
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • vara ett stöd och bollplank till verksamheten
 • planera, projektleda och följa upp aktiviteter, incidenter, utvecklingsinsatser och uppgraderingar
 • samordna förvaltning och aktiviteter gällande system
 • leda arbetet inom förvaltningsorganisationen
 • bereda och ta fram underlag till beslut
 • utföra funktionstester
 • dokumentera ändringar och nya funktioner
 • ha kontakt med leverantörer, idag Ataio, Addedo, Advania
 • användarstöd
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom systemförvaltning och har arbetat med PM3 eller annan etablerad förvaltningsmodell. I tillägg har du gärna arbetat i en samordnande IT-roll som exempelvis projekt-, förvaltnings- eller förändringsledare.

Du har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

Du ska ha goda kunskaper inom Office-paketet och vara van att arbeta mot deadlines. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom fastighets- eller byggbranschen, men det är inget krav. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?
Om du brinner för att göra skillnad och att driva Motums utvecklingen inom IT system så är detta en tjänst för dig. Hos Motum får du stor möjlighet att påverka din egen roll och göra skillnad i en koncern där entreprenörskap, prestigelöshet och kamratskap genomsyrar företagskulturen.

Motum har ambitionen att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbarhet inom branschen. Motum stödjer även Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling som antogs av FN:s medlemsländer 2015.

Du blir en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus. Ett arbete inom ett företag där kunnande, kvalitet och erfarenhet värderas högt.

Vi eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser.

Om ansökan
Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta IT-ansvarig Martin Grysell martin.grysell@motum.se alt. 0763-40 29 10.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 nov. 2023 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Roslagens Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss och Östgöta Portservice. Tillsammans är vi runt 400 anställda och omsätter cirka 900 miljoner kronor.


Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare