Strateg Data Governance

Strateg Data Governance

Vill du vara ansvarig för framdriften av Data Governance på ett härligt fastighetsbolag? Som Strateg inom Data Governance har du en viktig roll för att ansvara för inspiration, implementering, principer, riktlinjer, utbildning, och uppföljning av Data Governance inom en samhällsviktig verksamhet.

Locum ansvarar för förvaltning och utveckling av en betydande del av landets sjukhus och bedriver därmed en verksamhet som måste säkerställa sjukhusens driftsäkerhet så väl under normala förhållande som kriser och ytterst höjd beredskap.

Locum AB omfattas av säkerhetsskyddslagen (2018:585) och arbetar aktivt med att skydda information och funktioner som är av betydelse för Sveriges säkerhet.

Om tjänsten

Som Strateg/Verksamhetsutvecklare inom Data Governance har du en viktig roll inom ett avgränsat område relaterat till vår data och du blir ansiktet utåt mot övriga verksamheter för dessa specifika datatillgångar. Du representerar vårt gemensamma Data Governance initiativ och arbetar med att etablera vårt ramverk inom ditt specifika område. Du är även en viktig del i att vidareutveckla våra förmågor tillsammans med det centrala teamet.

Ditt arbete som handlar mycket om att möjliggöra för fler att hitta rätt data, att förstå vad den betyder, vad den kan användas till och se till att den har kvalitet och är användbar och inte minst att vara den som andra kan vända sig till med frågor. Du fokuserar framför allt på verksamhetsperspektivet kring vår data snarare än den tekniska implementationen men arbetar däremot nära mer tekniska roller i olika förbättringsinitiativ relaterade till våra datatillgångar.

Vanligen förekommande arbetsuppgifter
  • Samordna förvaltningens behov för utveckling av informationsdomäner
  • Driva Locums arbete med att införa Data Governance på samtliga informationsdomäner inom Miljö, Ekonomi, Projekt, Förvaltning med mera
  • Förvalta/uppdatera/hantera/informera om Data Governance principer och riktlinjer
  • Revidera processer inom förvaltning som påverkas vid införande av nya IT-verktyg eller tjänster
  • Se till att Data Governance efterlevs i organisationen och vara den drivande
  • Uppdatera systemkartan övergripande samt per informationsdomän
Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har erfarenhet av att arbeta med datarelaterade frågor utifrån ett verksamhetsperspektiv, exempelvis analys och rapportering, definiera krav, kartlägga beroenden, förbättra datakvalitet eller dokumentation samt en förståelse för policyer relaterade till data, där GDPR framför allt är det mest framträdande regelverket.

Som person har du en stark tro på data som en möjliggörare i människors vardag, både internt inom en organisation och externt. Du är analytisk, tycker om att skapa struktur och att se ett helhetsperspektiv. Vi ser gärna att du är kommunikativ och tycker om att kommunicera både verbalt och skriftligen genom informativa och beskrivande texter.

Utöver det är du flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Locum erbjuder dig

Hos Locum får du jobba med IT och digitalisering tillsammans med kompetenta kollegor i en positiv och öppen atmosfär.

Vår kultur präglas av gemensamma ledord och värderingar. Hos oss finns kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Vårt sätt att arbeta och kommunicera med varandra såväl som externa aktörer präglas av prestigelöshet, mod och nyfikenhet. Om du delar våra värderingar och känner dig hemma i en miljö där lyhördhet, ansvarstagande, tydlighet och handlingskraft präglar kulturen kommer du att trivas hos oss.

Befattningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning inklusive registerkontroll hos Säpo genomförs i slutskedet av rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Locum med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta Senior Rekryteringskonsult Lynn Sjöberg Westander på 08-120 50 431. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.locum.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2023 (37 dagar kvar)