Scrum Master

Scrum Master

Vi söker just nu en Scrum Master för enheten Ekonomi & Finans som vill vara med på en spännande förändringsresa. Vi söker dig som har förmågan att coacha och får andra att växa i sin roll. Har du även en passion för ”Big Data” och ett intresse för informationsmodellering eller data management? Då är du den vi söker! Om tjänsten
Vi på enheten Ekonomi & Finans letar efter nästa hungriga person som vill bli vår Scrum Master och ta oss vidare på vår förändringsresa till ett helautomatiserat flöde inom Ekonomi & Finans. Du kommer vara en del av enheten Ekonomi & Finans som är Länsförsäkringar AB:s gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens verksamhetsstyrning, kapitalplanering och finansiella rapportering. Inom enheten finns grupperingen Redovisning & Rapportering där Finansiell Information och Analys ingår. Vi har ansvaret för Informationsstyrning, modellering och Finansiell Data Lager
I rollen som Scrum Master förväntas du coacha det agila utvecklingsteamet och eftersträva att teamet arbetar så effektivt som möjligt. Du ansvarar för att säkerställa och möjliggöra att agila värderingar, principer och metodstöd praktiseras och förbättras på teamnivå.  Du håller i agila evenemangen/ceremonier, samtidigt som du eskalerar hinder, driver kontinuerligt förbättringsarbete och koordinerar samarbete på ett coachande och uppmuntrande sätt. Samarbetet sker inom team, mellan team och med andra nyckelpersoner som team och tåg är beroende av. Du arbetar nära produktägaren och hjälper till att effektivt underhålla och förfina backlog.
Att uppmuntra självledarskap och förstärka teamets vilja att hela tiden bli bättre står högt på din agenda. Utöver detta förväntas du vara aktiv i att utveckla och förbättra det agila arbetsstättet inom organisationen och stötta andra Scrum Masters inom tåget.  Vem är du?
I denna roll behöver du:
  • En god erfarenhet av att arbeta i en organisation som använder sig av ramverket SAFe.
  • Ett antal år erfarenhet som Scrum Master och eller som agil coach
  • Ett stort intresse av människor men även gärna ett tekniskt intresse. 
  • God förmåga att få teammedlemmar att växa, ta ansvar, lära sig nytt och få teamet att bli så effektivt som möjligt.
  • Ha en god erfarenhet av att jobba med förändringsledning.
  • Ett personligt driv, positiv attityd, samarbetsvillig, flexibel och en vilja att skapa ett effektivt team som alltid levererar med bra kvalité och så effektivt som möjligt.
  • En god kommunikationsförmåga i skrift och tal, i både svenska och engelska.
 Det är meriterande om du har erfarenhet av bank, finans eller försäkringssektorn eller inom affärs-/ekonomisystem.
Tjänsten är placerad i Länsförsäkringars trevliga lokaler vid Gärdet.
På Länsförsäkringar får du möjlighet att bli del av ett företag som lägger stor vikt vid att du som medarbetare mår bra på jobbet. Förutom mycket förmånliga anställningsvillkor erbjuds du även tillgång till fullutrustat gym med träningspass men också en bra balans mellan arbete och fritid. Dessutom arbetar Länsförsäkringar både aktivt och långsiktigt gällande hållbarhet där man ständigt utmanar för att detta ska genomsyra hela verksamheten. Är det här du?
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att coacha utvecklingsteam enligt agil metodik, gärna inom en matrisorganisation. Det är meriterande om du har en akademiskutbildning och erfarenhet av metodiken SAFe. Har du erfarenhet av försäkringsbranschen eller närliggande bransch är det ett plus. Har du dessutom arbetat inom försäljning, marknadsföring eller som scrum master är detta meriterande.
Rollen ställer krav på att du skriver och talar både svenska och engelska obehindrat.  
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som person trivs du med att arbeta relationsbyggande, där du lyckas skapa både framdrift och trygga relationer. Vi söker också dig som är lyhörd och kommunikativ, då vi ser det som ett vinnande koncept för att lyckas samarbeta med rollens alla kontaktytor. Vi ser också att du är prestigelös och har en systematisk och noggrann arbetsstruktur. Vi hoppas att du uppskattar krav och förväntningar och gillar att arbeta insiktsdrivet och professionellt och fortlöpande utvecklas i den riktningen. Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Daniel Stenberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Scrummaster, Agil Coach, Agile Project Manager, Agil Projektledare, Agile Scrum Master, Product Owner, Project Managers
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.lansforsakringar.se
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)